Marton: Ustav treba što pre menjati, a ne stavljati moratorijum na promene

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 17. 02. 2021. | Komentara: 0

Marton: Ustav treba što pre menjati, a ne stavljati moratorijum na promene

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je danas zahtev dela opozicije da se stavi moratorijum na promene Ustava Srbije i dodao da Ustav treba menjati „u ovom trenutku“.

LSV

- Moratorijum na promene Ustava? Pa, Ustav treba menjati u ovom trenutku. Duh Koštunice i njegove „sabornosti“ lebdi nad glavama beogradskih političara - napisao je Marton na Tviteru.

U konačnoj verziji Platforme za dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta, iza koje stoje Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Zajedno za Srbiju, između ostalog navodi se da se do formiranja novog saziva Skupštine Srbije uvede moratorijum na ustavne promene.

 (SzILSV, 17.02.2021)



Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Politički aktivizam i solidarnost žena

ZRENJANIN - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovao je, povodom Dana žena tibinu o emancipaciji žena, rodnoj ravnopravnosti i ostalim pitanjima koja se bave boljim položajem i zauzimanjem što boljih pozicija u našem savremenom okruženju.
Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook