Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 11. 2019. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina ojađena razbijanjem SFRJ

ZRNEJANIN - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je juče da je Vojvodina u SFRJ imala široku autonomiju i da je razbijanjem te države pokrajina ojađena.

LSV

- Danas je Dan Republike. Dan osnivanja ozbiljne države. U Jugoslaviji je Vojvodina imala široku autonomiju, koja je omogućavala njen nesmetani razvoj. U SFRJ je Vojvodina bila odmah iza Slovenije. Onda su srušili Jugoslaviju, uništili miran život i ojadili Vojvodinu - napisao je Marton na svom Tviter nalogu povodoma nekadašnjeg jugoslovenskog praznika, Dana Republike, koji se obeležavao 29. novembra.

On je podsetio i da je Srbija 1911. godine imala 22 odsto iznosa slovenačkog BDP-a, a da je pedeset godina kasnije „bila već na 41 odsto“.

U Jugoslaviji je je 29. novembar proslavljan kao Dan Republike, pošto je na taj dan 1943. godine održano Drugo zasedanje Antifašističkog veća narodnog oslobođenja Jugoslavije (AVNOJ) u Jajcu, u Bosni i Hercegovini, na kojem je to telo, koje su činili predstavnici svih jugoslovenskih naroda, konstituisano kao najviše zakonodavno telo nove države.

(SzILSV, 30.11.2019)



Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Gospodin Vučić Leka sad može da radi

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine podržaće amandman iako će zakon biti izmenjen tako da bi Aleksandar Vučić mogao da bude sekretar ovog Saveta. Svako ko pravi zakone prema meri političke stranke do sada je vrlo brzo uvideo da ta praksa nije dobra
Događaji | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Šta je sa pravima manjina?

BEOGRAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je 11 amandmana na Zakon o ministarstvima o kojem se danas raspravljalo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, ali nije usvojen ni jedan.
Izjave | Četvrtak, 26. 07. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: LSV neće glasati za vladu

BEOGRAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov izjavila je danas da LSV ne može podržati novu Vladu Srbije jer ona pokazuje da nema ideje i da joj ništa neće biti važno osim vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook