Marton: Žrtve se moraju poštovati

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 04. 07. 2017. | Komentara: 0

Marton: Žrtve se moraju poštovati

NOVI SAD – Potpredsednik Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da se nada da je sazreo stav da se žrtve moraju poštovati i da će poseta bivših logoraša Stajićevu, za razliku od 2009. godine, ovog puta biti i realizovana.

LSV

Marton, bivši predsednik Skupštine grada Zrenjanina, podržao je 2009. godine ideju Udruženja pravnika "Vukovar 1991" da 3. oktobra te godine organizovano dođu kako bi obeležili mesta u Stajićevu i Begejcima sa kojih se neki nikad nisu vratili. Ta poseta nikad nije realizovana iz bezbednosnih razloga, Marton je tada nazivan ustašom, a Udruženje ratnih vojnih invalida Zrenjanina su stupili u štrajku glađu i tražili Martonovu smenu. Njima se pridružila i koalicija od 46 Udruženja izbeglica. 
Pre nekoliko dana, predsednik Srbije i predsednica Hrvatske su se dogovorili da će se bivšim logorašima srpskih logora omogućiti odlazak ove godine u Stajićevo da u miru i dostojanstveno polože vence i prisete se teških trenutaka iz ranijih perioda. 

U izjavi za portal Balkan Insight, Aleksandar Marton je naglasio da je sada 21.vek i da očekuje da je, najzad, sazreo stav da se žrtve moraju poštovati. Dodao je da Liga socijaldemokrata Vojvodine već 25 godina govori o potrebi dobrosusedskih odnosa i ideji pomirenja, jer je samo to preduzlov za napredak.

(BILSV, 04.07.2017)



Edukacija LSV | Sreda, 15. 09. 2010. | Komentara: 0

Instruktaža za kampanju od vrata do vrata

Trenerice i treneri Centra za edukaciju LSV održali su niz intruktaža za aktiviste stranke koji su učestvovali u kampanji ‘Od vrata do vrata' od marta do novembra 2010. godine. U instruktaži su učestvovali: Nataša Lalić, Ana Kandić, Dragana Dukić, Goran Veselinović, Nenad Vezmar, Miodrag Mitrić, Miloš Veselinov, Nebojša Mudrinski i Vladimir Ivančević.
Edukacija LSV | Subota, 04. 09. 2010. | Komentara: 0

Seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole

U Novom Sadu, 4. septembra 2010. godine održan je jednodnevni seminar za tehničke sekretare i sekretarke zaposlene u LSV i portparole a u organizaciji Centra za edukaciju LSV. Četrdeset troje zaposlenih u Sekratarijatu LSV i portparola lokalnih odbora,
Edukacija LSV | Nedelja, 15. 08. 2010. | Komentara: 0

Edukacija predsednika i predsednica GrO/OO LSV

Nakon seminara "Motivacija", za predsednike i predsednice gradskih i opštinskih odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine, Centar za edukaciju LSV (Ce LSV) organizovao je još jednu edukaciju. Nakon uvodne reči Maje Sedlarević, potpredsednice Izvršnog odbora Glavnog odbora LSV (IO GO LSV),



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook