Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 10. 2017. | Komentara: 0

Migovi stižu, a šta je sa ledolomcima?

Novi Sad, 07. oktobar 2017 - Liga socijaldemokrata Vojvodine postavlja pitanje nadležnima u Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva šta je država učinila u cilju nabavke ledolomaca za reke u Srbiji?

LSV

Kako što je poznato, prošlu zimu je Srbija dočekala bez ijednog ledolomca, te je ta nespremnost državu koštala najmanje 1,4 miliona evra, a postoje procene da je indirektna šteta i znatno veća.
Nedostatak domaćih ledolomaca nadoknađen  je angažovanjem brodova iz Mađarske.

Duboko smo zagazili u jesen, a zima je na pragu.

Od februara meseca reč ledolomac nije pominjanja i postoji osnovan strah da će se incidenti sa ledom ponoviti, a da naša zemlja ponovo neće imati svoje ledolomce.

LSV smtra da je potpuno nepotrebno utrkivati se sa bilo kojom zemljom u naoružavanju. Nabavka ratnih aviona ne sme biti prioritet u odnosu na borbu protiv prirodnih nepogoda!

Ova država i njeni građani su već dovoljno osiromašeni, da bi i dalje plaćali nebrigu vlasti.

Branislav Knežević
član Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Omladina LSV | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Svoj deci omogućiti lečenje u inostranstvu o trošku države

ZRENJANIN – Članovi i članice zrenjaninske Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine su 03. oktobra, na Međunarodni dan dece, obišli pedijatrijsko odeljenje Opšte bolnice “Đorđe Jovanović“ i tom prilikom apelovali na nadležne za vođenje zdravstvene politike u Vojvodini i Srbiji da omoguće svoj deci, kojoj je to neophodno, lečenje u inostranstvu o trošku države.
Izjave | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Čanak: Četvrt veka od početka propasti Vojvodine

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Radio-televiziju Vojvodine da je danas četvrt veka od početka propasti Vojvodine i decivilizacijskog procesa koji i dalje traje.
Izjave | Subota, 05. 10. 2013. | Komentara: 0

Za siromašenje Vojvodine krive sve republičke vlasti

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je 5. oktobra 2000. godine nepravedno dobio bombasti istorijski prizvuk jer je to bila odbrana izbornih rezultata, ali je kasnije nazvan baršunastom revolucijom.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook