Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 19. 08. 2018. | Komentara: 0

Militarizacija dece apsolutno nedopustiva!

Novi Sad, 19. avgust 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva nadležne organe da se izjasne ko je i sa čijim odobrenjem dao deci oružje (vatreno ili hladno) u ruke i za koje ih to sukobe i ratove priprema?!

LSV

LSV posebno osuđuje istupe predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića, koji militarizaciju dece naziva „humanitarnom“ aktivnošću. Oružje u dečjim rukama, pa makar ono, i ne bilo pravo ili oblačenje uniformi maloletnim licima, znači da je Stamatović zloupotrebio najmlađe i da bi za navedenu aktivnost trebalo da odgovara.

Pozivamo tužilaštvo da reaguje na aktivnosti gospodina Stamatovića.

LSV podseća da militarizacija dece i njihovo naoružavanje od strane paravojnih pojedinaca spada u korpus vrednosti fašističkih ideologija. Osim nadležnih organa, LSV očekuje i od svih lidera opozicionog Saveza za Srbiju da se ograde od delovanja i stavova svog kolege i koalicionog partnera, Stamatovića.

Stavovi Stamatovića pripadaju prošlosti i deo su antidemokratskog korpusa vrednosti, kojima ne sme biti kontaminirana opoziciona alternativa aktuelnom režimu.

Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Selektivno poštovanje vojvođanskih simbola u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozdravila je današnje vraćanje zastave AP Vojvodine na zrenjaninsku Gradsku kuću, ističući da joj je drago da je predsednik Skupštine grada uvideo značaj poštovanja vojvođanskih simbola i održao svoju reč, datu prošle nedelje.
Izjave | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Da li će MUP reagovati zbog šaranja tabli u Bikić Dolu?

NOVI SAD – Narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Olena Papuga postavila je danas pitanje Ministarstvu unutrašnjih poslova i ministru policije Ivici Dačiću da li to ministarstvo sankcioniše vandalizam u Republici Srbiji.
Odbori LSV | Utorak, 22. 01. 2013. | Komentara: 0

Matić: Zrenjanin treba decentralizovati

ZRENJANIN - Kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine za poslanika u Skupštini AP Vojvodine mr Vojislav Matić ukazao je na današnjoj konferenciji za novinare na dodatno centralizovanje grada Zrenjanina, koje je sprovedeno od 6.jula.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook