Ministar Đorđević da položi račune javnosti za dešavanja u Nišu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Utorak, 14. 04. 2020. | Komentara: 0

Ministar Đorđević da položi račune javnosti za dešavanja u Nišu

Beograd, 14. april 2020 - Ujedinjena demokratska Srbija, politički savez Srbije 21, Vojvođanskog fronta na čelu sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma, poziva nadležne državne organe da u što hitnijem roku istraže sve detalje "prodora" Korona virusa u Gerantološki centar u Nišu.

LSV

Kao što je poznato, od 256 štićenika centra, njih 140 je zaraženo. Direktor ove niške ustanove je uhapšen i protiv njega je podneta krivična prijava.

U ovakvoj situaciji mora se postaviti i pitanje odgovornosti u samom sistemu zaštite starijih sugrađana. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja do sada je pokazalo brojne manjkavosti u svom radu. Najodgovorniji za takvo stanje svakako je ministar Zoran Đorđević.

Od prvog dana proglašenja epidemije, struka je snažno naglašavala da se ne sme dozvoliti  prodor virusa u ustanove za smeštaj starijih osoba. Nažalost, dogodilo se ono čega su se stručnjaci bojali.

Ovakvih ustanova u Srbiji je mnogo. Tražimo od nadležnih da učine sve da se spreči dalje prodiranje Korona virusa u gerantološke centre.

UDS smatra da je u borbi za suzbijanje epidemije potrebno iskazati odgovornost i solidarnost. Država mora da zaštiti građane. Svako ostupanje od obavezujućih mera koje služe zaštiti ljudi i njihovog života, bez obzira gde se ono dešava, mora da bude zaustavljeno i sankcionisano. 

Nestručnost i bahatost državnih činovnika, kao i krajnje nerazumevanje situacije pojedinih verskih velikodostojnika, mogu imati nesagledive posledice.

UJEDINJENA DEMOKRATSKA SRBIJA



Saopštenja | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Bojan Kostreš novi predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine

Delegati XIII Izbornog kongresa Lige socijaldemokrata Vojvodine izabrali su danas Bojana Kostreša za novog predsednika stranke.
Događaji | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Počeo Izborni kongres LSV

Kongres Lige socijaldemokrata Vojvodine na kojem će biti izabran novi predsednik stranke, održava se danas u Novom Sadu. Delegati Kongresa će prvo birati 11 članova Predsedništva stranke, a potom će od četvoro kandidata koji osvoje najviše glasova birati stranačkog lidera.
Iz medija | Subota, 19. 11. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Šta god LSV da odluči, to ću sa čašću raditi

Lično nikada nisam imao nikakvih političkih ambicija! Ja sam izdajnik jer nikad nisam uskliknuo s ljubavlju: „Vučiću ped*ru“, jer je to mera opozicionarstva valjda. Kada se sve stavi na gomilu, jasno je da su moji najveći gresi, pored tog, jedna kafanska tuča i što sam vozio sanke po zasneženom Novom Sadu. Glavna primedba im je što sam predugo predsednik LSV, e pa da vidim šta će sad da smisle! Ovako za Kurir političar Nenad Čanak komentariše to što se prvi put za 32 godine neće kandidovati za predsednika LSV na kongresu stranke koji se održava danas u u Novom Sadu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook