Ministar Nedimović da kaže zašto ne funkcioniše protivgradna odbrana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Ministar Nedimović da kaže zašto ne funkcioniše protivgradna odbrana

Novi Sad, 26. maj 2022 - Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od ministra poljoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislava Nedimovića da javnosti odgovori na pitanje zašto u Srbiji ne funkcioniše sistem protivgradne zaštite. Ministar Nedimović mora danas da otkaže sve svoje obaveze i da se uputi u mnogobrojne atare koji su pretrpeli veliku štetu u jučerašnjem nevremenu.

LSV

Svako nevreme praćeno gradom prilika je da se vide sve manjkavosti protivgradne zaštite u Srbiji.

Raketni centri i lansirne stanice loše funkcionišu. Raketa je malo, a strelci neadekvatno plaćeni. Koordinacija u sistemu je veoma loša.

Iz godine u godinu je jasno da protivgradna zaštita u našoj zemlji ne ispunjava svoj zadatak.

Godišnje imamo oko 50 dana sa gradom, a poljoprivredni proizvođači strepe pri svakoj najavi nevremena.

Svakodnevno slušamo uveravanja državnih organa da nam je poljoprivreda veoma bitna i da nova svetska kriza neće uticati na nestašicu hrane kod nas.

Štete koje nastaju zbog neadekvatne reakcije protivgradnog sistema mogu otežati stanje u našem agraru.

Država mora da reaguje i počne da radi svoj posao!

Član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Jan Gages



Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.
Saopštenja | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Blaga kazna za vođe Obraza

Novi Sad, 20. aprila - Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je presuda vođama organizacije Obraz, zbog organizovanja nereda tokom Parade ponosa 10. oktobra prošle godine trebalo da bude oštrija. Tim pre jer je tom prilikom povređeno više od 140 ljudi, a pričinjena je i velika materijalna šteta.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Za finale Kupa izvan Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović uputio je danas otvoreno pismo predsedniku Fudbalskog saveza Srbije Tomislavu Karadžiću, u kojem predlaže da se razmotri mogućnost da se finalne utakmice Kupa Srbije igraju i van Beograda.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook