Ministar Obradović da podnese ostavku!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 26. 06. 2013. | Komentara: 0

Ministar Obradović da podnese ostavku!

NOVI SAD - Krajnje je vreme da ministar prosvete Srbije Žarko Obradović podnese ostavku.

LSV

Ne samo zbog čitave zbrke koja je nastala oko male mature pa se sad testovi ne računaju, a mala matura važi ili se ona ne poništava, ali se rezultati ne vrednuju.

I, ne samo zbog stresa koji je to proizvelo kod dece i roditelja.

Ostavku treba da podnese zbog sve one dece koja su vredno učila, a sada im se trud ne isplati, ili su suočeni sa najrazličitijim nepravdama oko upisa.

Ostavku treba da podnese i zbog toga što su preliminarni rezultati iz srpskog jezika gori od prošlogodišnjih i što su neki đaci uopšte imali potrebu da kupuju rešenja za test iz matematike.

Nakon svega toga, ministar ima potrebu jedino da kaže: „Naše odgovornosti nema“.

Ministar Obradović koji danas ukazuje da su indicije o krađi testova postojale i ranijih godina i pita zašto krivci nisu pronađeni, kao da previđa da je i pre ovog mandata na čelu ministarstva prosvete u vladi Mirka Cvetkovića bio ministar u istom resoru pune četiri godine.

On ima moralnu odgovornost što se država i njegovo ministarstvo bruka pred sobom, pred svetom i pred tom decom.

Njegova ostavka ili smena, bila bi poruka svima, a pre svega malim maturantima i mladim ljudima uopšte, koji  još uče o tome šta je odgovornost. I, da li ta odgovornost uopšte postoji u Srbiji kada je reč o visokim političkim i državnim funkcionerima.

Omladina
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.
Odbori LSV | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kampanja 'Podvuci liniju' počela i u Sremskoj Mitrovici

SREMSKA MITROVICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Sremska Mitrovica organizovao je danas konferenciju za novinare povodom kampanje "Podvuci liniju", koja se od ponedeljka, 25. oktobra, vodi na teritoriji čitave Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook