Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Ponedeljak, 28. 11. 2011. | Komentara: 0

Mladi moraju učestvovati u donošenju odluka

ZRENJANIN - Današnjom akcijom pod nazivom „Budi deo naše kuće" članice i članovi Omladine GrO LSV Zrenjanin ukazali su na položaj mladih u Srbiji, kao i na to da rešavanje problema mladih nije moguće bez njihovog učešća u procesu donošenja odluka koje ih se tiču.

Mladi moraju

Predsednica Omladine GrO LSV Zrenjanin Božana Vukadinović, kao ključne probleme mlade populacije, istakla je nezaposlenost i obrazovanje.

- Mi se zalažemo da obrazovanje bude svima dostupno, da svako ima pravo na školovanje na svom jeziku, da je potrebno negovanje multikulturalnosti i da imamo pravo na rad. Zato moramo da se  izborimo za više radnih mesta za nas mlade – istakla je Božana Vukadinović. Ona je dodala da rešavanje ovih problema nije moguće bez aktivnog učešća omladine u procesu donošenja odluka, koje se tiču njih samih.

-Akcionim planom politike za mlade želimo da izgradimo demokratsko društvo solidarnosti, slobode, ravnopravnosti i socijalne pravde, u kojem je dostojanstvo mladih zagarantovano socijalnom, pravnom i ekonomskom sigurnošću. Dakle, želimo perspektivu za nas same u Srbiji – poručila je Božana Vukadinović.

(BILSV, 28.11.2011.)



Događaji | Subota, 28. 07. 2012. | Komentara: 0

Grujić: Što pre osloboditi novinara Lasla Šaša

SUBOTICA - Potpredesednik Vlade Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić zatražio je danas hitno oslobađanje novinara Lasla Šaša iz Subotice, koji je od 20. jula izdržava kaznu zatvora zbog uvrede vođe mađarskog desnog ekstremističkog pokreta "64 županije" Lasla Torockaja. Grujić je prilikom posete supruzi osuđenog novinara ocenio da je ovaj slučaj "najblaže rečeno nedopustiv".
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Država blagonaklona prema ekstremističkim organizacijama

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodna poslanica Aleksandra Jerkov izjavila je za današnji Press da je presuda Laslu Šašu, novinaru koji je u zatvoru zbog prozivanja Lasla Torockaja, vođe ekstremističkog pokreta „64 županije", još jedan pokazatelj da je država blagonaklona prema organizacijama kao što je „64 županije".
Izjave | Petak, 27. 07. 2012. | Komentara: 0

Centralizacija vodi do militarizacije društva

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je juče da Srbija već dugi niz godina ima tendenciju centralizacije svega, pa i političkih funkcija.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook