Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Nedelja, 15. 09. 2024. | Komentara: 0

Mladom čoveku u Srbiji ne treba puška, nego škola, dobro plaćen posao i moderna država

Novi Sad, 15. septembar 2024 – Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI snažno se protivi nameri Aleksandra Vučića i njegove vlasti da se ponovo uvede služenje obaveznog vojnog roka u Srbiji.

LSV

Ovaj populistički potez, koji za cilj ima zadovoljavanje desno-konzervativnog biračkog tela, samo će dodatno isprazniti državnu kasu u kojoj je sve manje para za rešavanje ozbiljnih problema u našoj zemlji.

Vučića ne interesuje rešavanje problema neispravne pijaće vode u Vojvodini, pomaganje poljoprivrednim proizvođačima, oživljavanje sela, reforma obrazovnog sistema, sprečavanje odlaska mladih ljudi u inostranstvo...

Bruto domaći proizvod Srbije po glavi stanovnika iznosi samo 29% proseka Evropske unije. Vlast, očito je, ne radi ništa da poboljša život građanima naše zemlje.

Ova vlast nije sposobna da osigura čak ni sigurnost u zgradama škola i predškolskih ustanova, pa na decu padaju veliki komadi plafona.

Zato se izlaz iz turobne stvarnosti nalazi u militarizaciji društva i igranjem na kartu jeftinog patriotizma.

Pitamo Aleksandra Vučića šta da rade naši mladi sugrađani koji imaju, na primer, 26 ili 27 godina, i po najavama će morati da odu na služenje vojnog roka, a oni su već zasnovali porodice i imaju poslove od kojih žive njihove porodice. Hoće li njihova deca biti ostavljana bez prihoda 75 dana?

Bojimo se da vlast ne razmišlja o tome i da će najava obnavljanja obaveznog služenja vojnog roka samo dodatno ubediti mlade da napuste Srbiju.

Srbiji ne trebaju puške i rakete. I previše se pucalo na ovim prostorima.

Nama trebaju nove škole u kojima se uči po modernom nastavnom programu.
Svaka ozbiljna država bi u to ulagala novac.

Aleksandra Marković Maleš
potpredsednica
Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Saopštenja | Nedelja, 18. 08. 2024. | Komentara: 0

Pod hitno prekinuti progon aktivista

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da pod hitno prestane zastrašivanje aktivista širom Srbije.
Odbori LSV | Petak, 16. 08. 2024. | Komentara: 0

Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da ga nije iznenadila najava kineske kompanije Linglong da će povećati proizvodnju guma, ali da ga je to uplašilo.
Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook