Moguć dogovor o Vladi APV

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 04. 07. 2012. | Komentara: 0

Moguć dogovor o Vladi APV

NOVI SAD – Za očekivati je da će do 11. jula, za kada je zakazana sednica Skupštine AP Vojvodine, biti postignut dogovor o Vladi APV jer, u suštini, ne postoje teme koje bi u ovom momentu mogle biti sporne između Lige socijaldemokrata Vojvodine, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, ocenio je danas zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.

Bojan Kostreš

On je novinarima u Novom Sadu rekao da još nisu započeti pregovori o konkretnoj podeli odgovornosti.

– Ono oko čega se poprilično čvrsto slažemo za sada jeste da bi ove tri stranke mogle da formiraju vladajuću koaliciju; da bi ta vladajuća koalicija u prvoj meri morala da vodi  računa o interesima AP Vojvodine i da u novim okolnostima probamo da postavimo situaciju tako da vojvođanska administracija funkcioniše što je moguće bolje – istakao je Kostreš.

On je podsetio da na proteklim izborima u Vojvodini nisu pobedili ni Tomislav Nikolić, niti stranke koje će činiti izvesnu vladajuću većinu u republičkoj skupštini.

– Dakle, Vojvodina je opet došla u situaciju da mimo svoje volje i mimo volje birača u Vojvodini ispašta za ono što se dešava na republičkom nivou. Mislim da je prioritet pokrajinske administracije da se upravo ponašamo tako da građanke i građani AP Vojvodine ni na koji način ne budu u problemu – naveo je on.

Na pitanje da li je Liga insistirala na izostanku Socijalističke partije Srbije iz vladajuće koalicije u Vojvodini, Kostreš je rekao da se takav zaključak pojavio, maltene, u isto vreme kod svih, te da misli da se oko toga slažu svi partneri.

– Za Ligu socijaldemokrata Vojvodine svakako to ne bi bilo prihvatljivo. I ako bi SPS ušao u neku kombinaciju u ovoj konstelaciji odnosa, Liga socijaldemokrata Vojvodine bi otišla u opoziciju – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 04. 07. 2012.)



Iz medija | Ponedeljak, 27. 12. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Prevremeni izbori najbolje rešenje za Crnu Goru

Interes „srpskog sveta“ je izolacionistički koncept Srbije, jer kada se ona hermetički zatvori od civilizovanog svijeta onda po njoj mogu da divljaju koliko hoće i to se preliva na region - kaže za podgoričku Pobjedu Nenad Čanak, predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, i ističe da se boji da će „Otvoreni Balkan“ biti nekakva integracija nedemokratskih režima.
Odbori LSV | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Grujić: Zašto subvencijama pokrivati gubitke Toplane?

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini grada Kikinde Miroslav Grujić kritikovao je odluku gradskog parlamenta da se gubici iz redovnog poslovanja JP „Toplana“ pokrivaju subvencijama.
Izjave | Petak, 24. 12. 2021. | Komentara: 0

Građani treba da izađu na referendum, stav LSV narednih dana

Liga socijaldemokrata Vojvodine je stava da bojkot referenduma svakako nije rešenje kao što se i bojkot izbora pokazao kao pogrešan politički potez jer se time omogućila svevlast SNS-a, izjavio je za „Politiku“ generalni sekretar LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook