Moguće je da Statut ne bude usaglašen s Ustavom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 14. 01. 2014. | Komentara: 0

Moguće je da Statut ne bude usaglašen s Ustavom

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je danas da su veće šanse da Statut AP Vojvodine ne bude u roku od šest meseci usaglašen sa Ustavom Republike Srbije nego da se napravi konsenzus o tom pitanju.

LSV

Kostreš je rekao Tanjugu da je razlog zbog kog veruje da u roku od šest meseci neće biti postignut konsenzus o Statutu u tome što od donošenja Ustava Srbije 2006. godine ne postoji jasno definisana politička volja šta većina stranaka želi da uradi sa Vojvodinom, da li Vojvodina treba da bude autonomna pokrajina ili ne i u kom nivou ta autonomija treba da postoji.

- Kada se postigne politički konsenzus između levice i desnice, građanske i nacionalne opcije, vlasti i opozicije, odnosno svih onih relavantnih političkih snaga, kada se dogovorimo da li Vojvodina treba da ima autonomiju, onda će pitanje Statuta biti vrlo brzo rešeno - smatra Kostreš. On je dodao da ne postoji jasna politička ideja kako treba da izgleda vojvođanska autonomija i da li ta autonomija uopšte treba da postoji.

- Pitanje Statuta će biti samo tema za dnevnopolitička nadgornjavanja i raskusurivanja o nekim drugim stvarima kao što su, recimo, vladajuća većina u Vojvodini, a ne suština rešavanja problema, a to je pozicija Autonomne pokrajine Vojvodine u ustavno prvnom sistemu Republike Srbije - kazao je Bojan Kostreš.

(BILSV, 14.01.2014)



Iz medija | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini vratiti svu otetu imovinu

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak dogovorio je sa premijerom Mirkom Cvetkovićem da se formira stručni tim, čiji će zadatak biti da izradi set zakona koji se odnosi na imovinu Vojvodine i lokalnih samouprava.
Izjave | Ponedeljak, 04. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Verujem da će naša dva člana ostati u Vladi Vojvodine

NOVI SAD - Skupština AP Vojvodine trebalo bi sutra da verifikuje odluku o smanjenju pokrajinske vlade sa 17 na 12 resora, tako što će se deset dosadašnjih sekretarijata integrisati u pet novih, a zamenik predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, rekao je danas za Press da očekuje će oba Ligina predstavnika u izvršnoj vlasti ostati na svojim pozicijama i nakon redukcije Vlade, te da će to uvažiti i vojvođanski premijer Bojan Pajtić.
Izjave | Nedelja, 03. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Ne postoje pravne prepreke za formiranje policijske uprave za Vojvodinu

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas za Blic da ne vidi u čemu je problem da se realizuje zahtev LSV oko formiranja kooordinatora između sedam vojvođanskih policijskih uprava i centrale MUP-a u Beogradu budući da, kako tvrdi, za to ne postoje ustavne i pravne prepreke.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook