Moramo čuvati dostojanstvo Skupštine AP Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Petak, 12. 12. 2014. | Komentara: 0

Moramo čuvati dostojanstvo Skupštine AP Vojvodine

BEOGRAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV Dušan Jakovljev izjavio je danas novinarima na protestu pokrajinskih poslanika ispred Specijalnog suda da je ovakav korak  preduzet zbog toga što je pokušaj da se vlast u Vojvodini prekomponuje postao krajnje brutalan, navodeći kako je poslanik DS Borislav Novaković drugi put uhapšen u prethodnih godinu dana, da se poslanicima kamenuju kuće, i da im se svašta nudi za izlazak iz vladajuće koalicije, uključujući i to da će im sud gledati kroz prste.

LSV

Šta se dešava

– Kada se neko usudi da to javno kaže, umesto da munjevitom brzinom reaguju nadležni organi, dobijete,  od onih istih koji su mu to nudili, njegov psihološki profil gde se kaže da je on takva ličnost od koje se to može i očekivati. Pošto je dara stvarno prevršila meru, danas smo preduzeli ovaj korak – rekao je Jakovljev. Dodao je da su potpisnici inicijative uvereni da će ona naići na vrlo pozitivan i brz odgovor, a istovremeno je ukazao da današnje prisustvo poslanika vladajuće koalicije pokazuje u Skupštini AP Vojvodine krize vlasti nema.
Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Milivoj Vrebalov (DS) predao je danas tužiocu za organizovani kriminal Miljku Radisavljeviću pismo u ime poslanika skupštinske većine  sa zahtevom da tužilac stane  u odbranu ustavnog poretka i vladavine prava u Republici Srbiji i zaustavi političke progone pokrajinskih poslanika u Skupštini AP Vojvodine.
– Država u kojoj  se vlast smenjuje političkim progonima i hapšenjima nije pravna država – rekao je Vrebalov.

Na sve adrese

Na pitanje šta će biti preduzeto ukoliko tužilac Radisavljević ne reaguje, Dušan Jakovljev je rekao da nema drugog načina osim obraćanja državnim institucijama.
– Ako ovo više ne bude prava adresa, naći ćemo drugu adresu. Otići ćemo u Skupštinu Srbije, zamolićemo i predsednika vlade da nas primi, predsednika Skupštine da nas primi. U pitanju je pokrajinski parlamenti mi, kao izabrani poslanici, moramo da očuvamo i njegovo dostojanstvo i njegovu efikasnost jer tako čuvamo i Vojvodinu i Srbiju – naveo je Jakovljev dodajući da Pokrajinska vlada svakodnevno poziva na zajedničku sednicu republičku vladu.
Na pitanje da prokomentariše jučerašnji incident između pokrajinske i republičke vlade na FTN-u, Jakovljev je rekao da nema dovoljno podataka da bi odgovorio precizno na to pitanje.
– Mislim da je u pitanju  nesporazum, mislim da nije u pitanju zla namera i mislim daje u pitanju navika koja neće dugo trajati – rekao je Jakovljev.  

(BILSV, 12. 12. 2014)



Odbori LSV | Subota, 29. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Građani se ne boje naprednjaka i njihovih zabrana

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zahteva odgovornost lokalne vlasti u Kikindi, koja je sinoć zabranila održavanje festivala književnosti „Kikinda Short“, zbog, kako su naveli, „antisrpstva“ onih koji su predviđeni za govornike na festivalu.
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook