Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Ponedeljak, 20. 11. 2023. | Komentara: 0

Mrnuštik: Vojvođani su večeras uz ProGlas u Novom Sadu!

Novi Sad, 20. novembar 2023 - Vojvođani 17. decembra na izborima za republički i pokrajinski parlament imaju priliku da se izbore da se glas Vojvodine čuje u naredne četiri godine. Vojvodina može da bude faktor promene. Ali, da bi se glas zaista čuo potrebna je najšira mobilizacija građana.

LSV

Predsednica novosadskog odbora Vojvođana LSV Maja Mrnuštik pozvala je građane Novog Sada, ali i cele Vojvodine, da se pridruže večerašnjoj tribini inicijative ProGlas i da učestvuju u borbi za nužne promene.

- Ne smemo propustiti ni minut vremena da se borimo za demokratiju i bolje stanje u Vojvodini, ali i celoj Srbiji. Zato ovim putem pozivam sve Novosađane, ali i sve Vojvođane da svojim dolaskom večeras podrže tribinu inicijative ProGlas u Novom Sadu, u Radničkom domu u 18 časova. To je inicijativna najumnijih ljudi ove zemlje, s kojima smo potpuno saglasni - da je glas najuspešnije sredstvo u borbi za demokratiju protiv režima. U tome ih podržavamo - rekla je Maja Mrnuštik.

Vojvođani LSV već su u ranijem periodu podržali inicijativu ProGlas, jer je Vojvodina oduvek bila sinonim za slobodu, različitost, kulturu i evropsku Srbiju, i takva mora i da ostane.

Tribina inicijative ProGlas održava se večeras, s početkom u 18 časova u zgradi Radničkog doma, na Bulevaru Mihajla Pupina 24.




Saopštenja | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Konkretne reakcije i kazne za nasilje nad prosvetnim radnicima odmah, jer već je kasno

Oštro osuđujemo još dva nova u nizu napada na prosvetne radnike koji su se juče desili u beogradskoj osnovnoj školi i po povratku učenika sa rekreativne nastave. Ovoga puta to nije bio napad učenika, nego napad roditelja, koji na ovaj način daju učenicima za pravo da i oni nastave svoje napade.
Iz medija | Petak, 14. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Njima je jedini zakon Aleksandar Vučić

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik, govoreći o novom šefu Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Vladimiru Orliću i bivšem šefu BIA Aleksandru Vulinu, kaže da nisu bitne personalne karakteristike, već da je bitno da oni koji su na čelu bespogovorno slušaju i prate naređenja. Njima su jedini Ustav, zakon i naredba – Aleksandar Vučić, dodaje on.
Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook