Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Akcije/Kampanje | Sreda, 26. 10. 2011. | Komentara: 0

LSV bila u pravu

Kao što je LSV od početka tvrdila, sada je i Savez vojvođanskih Mađara (SVM) uvideo da nigde u Zakonu o restituciji ne piše da Mađari nemaju pravo na povraćaj oduzete imovine.
Forum žena LSV | Utorak, 25. 10. 2011. | Komentara: 0

Skrining programom do zdravlja

ZRENJANIN - Forum žena GrO Lige socijaldemokrata Vojvodine nastavlja svojim akcijama i tribinama da podstiče i edukuje žene o brizi za zdravlje i značaju preventivnih pregleda.
Saopštenja | Utorak, 25. 10. 2011. | Komentara: 1

Hitna rasprava o obustavi godišnje registracije traktora

NOVI SAD, 25. oktobar - LSV je u prethodnih nekoliko meseci, u više od 200 mesta širom Vojvodine sakupila preko 30 hiljada potpisa podrške inicijativi da se hitno promeni odluka Vlade Republike Srbije i da se registracija traktora, kombajna, prikolica i ostalih poljoprivrednih mašina plaća samo jednom, a ne svake godine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook