Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 21. 03. 2017. | Komentara: 0

Nadležni da pronađu ko je prekrečio mural

Novi Sad, 21. mart 2017 - Danima se u javnosti i na društvenim mrežama pojavljuju slike murala u Novom Sadu, koji je pre nekoliko dana  prekrečen, a potom je usledila reakcija i crtanje vulgarnih grafita. Pa ponovno krečenje i crtanje. I tako, ko zna dokle. 

LSV

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih organa da ovaj slučaj razreše. 

Neko je sebi dao za pravo da prekreči mural poznatog umetnika. Da li je za to imao bilo kakvu dozvolu ili opravdan razlog? 

Činjenica je da se ni do danas nije saznalo ko stoji iza ovog vandalsko čina. 

Da li je moguće da se u budućoj Evropskoj prestonici kulture dešavaju ovakvi incidenti? I kako je moguće da se ništa zvanično o tome ne zna? 

Nadležni organi moraju uraditi ono što im je posao i u najkraćem roku obavestiti o tome javnost.  

U protivnom, svako će moći dati sebi za pravo da uništava ili oštećuje nečije umetničko delo ili već nešto što mu se ne dopada. To svakako nije put ka kulturnoj prestonici Evrope. To je put u sasvim suprotnom smeru.

Gradski odbor 
Lige socijaldemokrata Vojvodine 
Novi Sad



Iz medija | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Mađarska je stala na stranu jedne stranke

BEOGRAD - Vladajuća većina pristala je na amandman Saveza vojvođanskih Mađara, koji je podržla i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a kojim se rebalansom budžeta za 2011. godinu Vojvodini vraća dug od osam milijardi dinara, potvrdila je u intervjuu listu Kurir Aleksandra Jerkov, porparolka i narodna poslanica LSV.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Rešenje je u autentičnom tumačenju zakona

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je večeras u emisiji Jedan na jedan na Radio-televiziji Vojvodine da je autentično tumačenje Zakona o restituciji, koji je predložila LSV, rešenje za dileme koje su se pojavile u javnosti povodom ovog zakon.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: LSV će glasati za rebalans budžeta

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine glasaće za rebalans ovogodišnjeg budžeta jer je Vlada Srbije prihvatila amandman Saveza vojvođanskih Mađara koji se odnosi na izdvajanja namenjena Vojvodini za kapitalne investicije, rekla je danas poslanica LSV Aleksandra Jerkov.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook