Najstrože kazniti huligane

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Utorak, 09. 12. 2014. | Komentara: 0

Najstrože kazniti huligane

NOVI SAD - Članica Predsedništva LSV i potpredsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad mr Maja Sedlarević ukazala je danas, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, da se ljudska prava u Novom Sadu, Vojvodini i Republici Srbiji, na žalost, i dalje uveliko krše.

LSV

- Posle dva meseca, ne zna se dokle su stigli procesi protiv huligana koji su palili i razbijali objekte naših sugrađana pripadnika albanske i goranske nacionalne zajednice u Novom Sadu, Somboru, Vršcu, Staroj Pazovi i drugim mestima u Vojvodini. Podsetiću, mi očekujemo da svi oni budu najstrožije sankcionisani  - rekla je Sedlarevićeva na današnjoj konferenciji za medije.

Ona je ocenila nedopustivim prebijanje dečaka na Detelinari, istakavši da je bezbednost građana jedno od osnovnih ljudskih prava koje mora biti garantovano.

Sedlarevićeva je podsetila i na to da je odbornik LSV u Skupštini grada Novog Sada Nenad Vezmar pretučen pre godinu dana, 22. decembra, te da ni do danas niko zbog toga nije priveden. 

- Takođe, svedoci smo raznih napada zasnovanih na nacionalnoj, verskoj i drugim osnovama poput napada u autobusu zato što je neko govorio mađarski jezik, ili na ulici, zato što je porodica Aškalija razgovarala na svom maternjem jeziku. To su apsolutno nedopustive stvari – poručila je ona, istakavši kao najdrastičniji primer kada su pre godinu dana skinhedsi hteli da otmu dete čoveku jer je ono svetlije puti od oca.

Ujedinjene nacije su 10. decembra 1948. usvojile Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima koja garantuje da su svi ljudi rođeni slobodni, s jednakim dostojanstvom i pravima. Deklaracija je jedan od najznačajnijih dokumenata svetske organizacije, koja se bori za mir, ali se zalaže i za ostvarenje ljudskih prava. 

(BILSV, 09.12.2014)



Saopštenja | Četvrtak, 06. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš uputio telegram ambasadorima povodom 80. godišnjice savezničkog isrkcavanja u Normandiju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš uputio je, povodom 80. godišnjice iskrcavanja savezničkih trupa na obale Normandije, telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Kanade, Australije, Belgije, Češke, Slovačke, Holandije, Grčke, Poljske i Norveške.

Saopštenja | Utorak, 04. 06. 2024. | Komentara: 0

Grad uništava njive, a vlast kupuje nepotrebne avione i rakete

Jučerašnje nevreme, praćeno gradom, koje je zahvatilo delove Vojvodine, a u kom su najviše stradali Bačka Palanka i Temerin, govori da su sve priče o morednizaciji sistema protovgradne zaštite bile samo propagandne poruke Srpske napredne stranke.
Saopštenja | Ponedeljak, 03. 06. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Naši odbornici izabrani u veliki broj lokalnih skupština

Na proteklim lokalnim izbora, odbornički kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI osvojilii su mandate u brojnim lokalnim skupštinama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook