Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

NOVI SAD – Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 

LSV

– Kuraka nisam ni spomenuo, ali jesam poimence sudije koji oslobađaju pripadnike BIA – kaže Olenik za N1 povodom tužbe u kojoj se traži odšteta od 500.000 dinara.

U tužbi piše da je Aleksandar Olenik preko društvene mreže X, 3. februara 2024 „uvredljivo po tužioca komentarisao presudu Apelacionog suda u Beogradu”, kojom je Kurak pravosnažno oslobođen.

„Tuženi je, označivši kao 'oslobođene ubice' sve koji su bili optuženi, a sada su pravosnažno oslobođeni, pa i ovde tužioca, povredio njegovo ljudsko dostojanstvo, čast i ugled, kao i njegova osnovna ljudska prava”, navedeno je, između ostalog, u tužbi protiv Olenika.

Kurak je jedan od četvorice bivših pripadnika DB-a koji je zajedno sa Radomirom Markovićem, Milanom Radonjićem i Ratkom Romićem, odlukom Apelacionog suda 2. februara ove godine oslobođen optužbi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine. Dan pošto je Apelacioni sud oslobodio četvoricu bivših pripadnika BIA, Aleksandar Olenik je na mreži X naveo da je „sudija koja je oslobodila ubice Ćuruvije iz BIA i Dušanka Đorđević, žena bivšeg šefa VI uprave DB (BIA), sada adv. Aleksandra Đorđevića pratioca Mire Marković“. Dodao je da je predsednica veća Nada Hadži Perić „učestvovala u oslobađanju atentatora na Vuka Draškovića, iste ekipe iz BIA“,

Inače, Olenika je zbog iste objave ranije tužio i Milan Radonjić, takođe jedan od bivših pripadnika DB-a, koji je najpre bio osuđen, a onda oslobođen optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije. U tužbi se takođe navodi da je Olenik povredio njegovo ljudsko dostojanstvo, čast i ugled i traži se odšteta od 500.000 dinara.
 (SzILSV – VOJVOĐANI, 22.07.2024)



Saopštenja | Subota, 07. 09. 2024. | Komentara: 0

Srbija mora da radi sve suprotno od Vulinovih ideja i uspeće kao država

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurna je da ako Srbija želi da napreduje mora da radi sve suprotno od onoga što misli i proklamuje Aleksandar Vulin, poznatiji kao ministar mržnje.
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI Novi Sad: Zdravlje i bezbednost učenika moraju biti prioritet!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Novi Sad izražava duboku zabrinutost zbog aktuelnih problema s kojima se suočavaju učenici i nastavnici u školama širom Srbije, a koje je preneo i N1 u svom tekstu od 4. septembra 2024. godine. 
Odbori LSV | Četvrtak, 05. 09. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI: Ogorčeni smo zbog varvarskog napada na grad Lavov u Ukrajini

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, kao i njen Gradski odbor Novi Sad, izražavaju duboko žaljenje povodom bombardovanja Lavova, prijateljskog grada Novog Sada, od strane ruskog agresora i izjavljuju saučešće porodicama i prijateljima svih nastradalih.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook