Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 10. 05. 2024. | Komentara: 0

Napad na profesora škole u Bačkoj Palanci posledica ćutanja države

Novi Sad, 10. maj 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva Vladu Republike Srbije da pod hitno donese propise i mere koje će garantovati bezbednost prosvetnim radnicima.

LSV

Brutalno premlaćivanje profesora Srednje škole „9. maj“ u Bačkoj Palanci samo je još jedan u nizu primera potpunog izostanka sigurnosti prosvetnih radnika.

Posle prošlogodišnjeg napada na profesoricu u Beogradu, država nije preduzela ništa da se ovakve pojave spreče.

Guranje problema pod tepih je i rezultovalo brutalnim povređivanjem profesora u Bačkoj Palanci.

Zakonski okvir koji reguliše zaštitu prosvetnih radnika mora biti mnogo kvalitetniji i obuhvatiti konkretne mere koje bi rešile ovaj problem.

LSV – VOJVOĐANI je još decembra 2022. godine zatražila da nastavnici i profesori moraju dobiti status službenih lica. Predlog tada nije prihvaćen.

Zar je potrebno da neki prosvetni radnik bude ubijen, pa da država učini neki korak?

Tražimo hitnu reakciju i maksimalnu zaštitu prosvetnih radnika!
 
Bojana Begović
potpredsednica
Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI




Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook