Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 20. 10. 2014. | Komentara: 0

Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

NOVI SAD - Zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Bojan Kostreš, na čiju inicijativu će sednica ovog tela sutra biti održana u Novom Sadu, rekao je za agenciju Beta da je važno to što i državni organi osuđuju incident, ali da to nije dovoljno.

LSV

Prema njegovim rečima, svi ti slučajevi moraju da dobiju sudski epilog, a napadi na objekte ne mogu biti kvalifikovani kao oštećenje tuđe stvari, već kao krivično delo raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti.

- Jedina prihvatljiva podela građana Srbije je na one koji poštuju i one koje ne poštuju zakone, na one koji plaćaju i one koji ne plaćaju poreze. Bilo koja druga podela, poput nacionalne ili verske, ne dolazi u obzir - rekao je Kostreš.

On je istakao da stvari moraju da se nazovu pravim imenom ili će se u suprotnom incidenti ponavljati.

(BILSV, 20.10.2014)



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook