Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 20. 10. 2014. | Komentara: 0

Napade okvalifikovati kao raspirivanje nacionalne mržnje

NOVI SAD - Zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije Bojan Kostreš, na čiju inicijativu će sednica ovog tela sutra biti održana u Novom Sadu, rekao je za agenciju Beta da je važno to što i državni organi osuđuju incident, ali da to nije dovoljno.

LSV

Prema njegovim rečima, svi ti slučajevi moraju da dobiju sudski epilog, a napadi na objekte ne mogu biti kvalifikovani kao oštećenje tuđe stvari, već kao krivično delo raspirivanja verske, nacionalne i rasne mržnje i netrpeljivosti.

- Jedina prihvatljiva podela građana Srbije je na one koji poštuju i one koje ne poštuju zakone, na one koji plaćaju i one koji ne plaćaju poreze. Bilo koja druga podela, poput nacionalne ili verske, ne dolazi u obzir - rekao je Kostreš.

On je istakao da stvari moraju da se nazovu pravim imenom ili će se u suprotnom incidenti ponavljati.

(BILSV, 20.10.2014)



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook