Napadi na RTV i novinarska udruženja podsećaju na 90-te

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 21. 01. 2013. | Komentara: 0

Napadi na RTV i novinarska udruženja podsećaju na 90-te

NOVI SAD – Potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje Slaviša Grujić izjavio je danas da tekstovi, nalik onom koji je 18. januara objavljen u nedeljniku „Pečat“ u kojem su napadnuti Radio-televizija Vojvodine, Nezavisno društvo novinara Vojvodine i Udruženje novinara Srbije, podsećaju na 90-te godine, kada se slično svakodnevno moglo čuti ili videti na ulicama.

LSV

On je rekao da je mislio da je to vreme prošlo, upozorivši da se ne radi samo o tekstu u „Pečatu", već i lepljenju plakata sa pretnjama medijima i sličnim porugama, koje nikome ne trebaju. Grujić je istakao da je zbog svega toga veoma zabrinut, jer je jedinom javnom servisu u Vojvodini potrebna pomoć da emituje program na devet jezika, uz lošu opremu, bez svog radnog prostora. Poručio je da odnos prema RTV-u treba da je u skladu sa standardima koji su važeći u 21. veku.

Povodom ovog teksta danas je održan sastanak Grujića, programske direktorke RTV-a Sande Savić, predstavnice OEBS-a u Srbiji Dragane Nikolić-Solomon i državne sekretarke u Republičkom ministarstvu za kulturu i javno informisanje Gordane Predić. Oni su saopštili da je nedopustivo da se na takav način napadaju RTV i novinarska udruženja, zbog vređanja ugleda, časti i dostojanstva profesije. Javni servis Vojvodine je posebno apostrofiran u negativnom kontekstu ovog magazina, uprkos tome što su u poslednjih godinu dana ostvareni zapaženi rezultatiu gledanosti i slušanosti. Na osnovu najnovijih israživanja, gledanost programa porasla je za 80 odsto, dok je radijska slušanost skočila sa osmog na treće mesto. Ovi podaci nisu zanemarljivi, naročito kada se uzme u obzir da ova medijska kuća radi u neuslovnom prostoru, bez adekvatne tehnike, sa zastarelom opremom, uz loše regulisanom pretplatom i sa problemima u naplati pretplate.

(BILSV, 21.01.2013)



Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook