Nastaviti put Srbije u EU

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 24. 06. 2016. | Komentara: 0

Nastaviti put Srbije u EU

Novi Sad, 24. jun - Odluka Velike Britanije da napusti EU veliki je udarac ne samo Evropskoj uniji, nego i udarac koji izaziva i tek će izazivati potrese širom sveta. Tim potresima se nacionalističke i konzervativne snage uveliko raduju. 

LSV

U našoj zemlji te potrese će profašističke i ekstremističke grupacije, kao i poslušnici aktuelnog režima u Ruskoj Federaciji, sigurno sa radošću dočekati. Ne isključujemo mogućnost da te snage ovaj trenutak pokušaju iskoristiti za pretvaranje Srbije u rusku provinciju. O tome se već i naglas govori.

Poruka Škotske koja je pokazala većinsku želju da ostane u EU, najbolje pokazuje odgovornost prema budućnosti sopstvene zemlje, ali i najavljuje izazove sa kojima će se Ujedinjeno Kraljevstvo uskoro suočiti.

Uveren sam da će Republika Srbija i AP Vojvodina, kao njen najevropskiji deo, insistirati na svom evropskom putu. To je put zajedničkih vrednosti i brisanja granica. 

Zato će LSV svakome ko tim putem ide pružiti punu podršku.

Predsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Nenad Čanak



Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Loš odnos republičkih organa prema pokrajinskim

BEOGRAD - Od 2000. godine Skupština AP Vojvodine uputila je Narodnoj skupštini Republike Srbije ukupno 39 zakonskih predloga i na desetine amandmana na različite zakone, a od tog broja usvojeno je svega pet zakona i 13 amandmana, istakla je danas potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević.
Izjave | Petak, 01. 04. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Istina se mora otkriti

NOVI SAD - Inicijativu REKOM svakako treba podržati jer ona vodi ka pomirenju " izjavila je na tribini "Da se zna, da se ne ponovi" portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov. REKOM je inicijativa za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima i drugim teškim kršenjima ljudskih prava od 1991. do 2001. godine na prostoru bivše SFRJ.
Izjave | Četvrtak, 31. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Liga će tražiti sastanak sa ministrom Dačićem

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine će u narednih sedam dana zvanično zatražiti susret sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem da bi ga upoznali sa svojim zahtevom za formiranje vojvođanske policijske uprave, kaže za Politiku zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook