Ne povlačiti se pred nasiljem

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Ne povlačiti se pred nasiljem

LSVNOVI SAD - Niko nema prava na nasilje, a država nema prava da se pred nasiljem povlači.

Građani koji ispunjavaju svoje obaveze prema državi i društvu i nikoga ne napadaju,
imaju pravo na okupljanje i takav skup treba da se održi.

Ako postoje saznanja da bi u nedelju mogao da se ponovi scenario od prošle godine kada je rušen Beograd, ili čak izazovu neki požari, onda je posredi udruživanje radi zločinačkog poduhvata, odnosno organizovani kriminal. I tako se prema onima koji to pripremaju treba i odnositi.

Ustav Republike Srbije, pored svih svojih manjkavosti, najviši je akt ove zemlje i kao takav se mora poštovati.

Ustavom je zagarantovano slobodno okupljanje građana, kao i sloboda mišljenja i izražavanja, a zabranjeno svako izazivanje i podsticanje rasne, nacionalne, verske ili druge neravnopravnosti, mržnje i netrpeljivosti.

Država ima svoje instrumente, policiju i vojsku kojima mora da se posluži da bi zaštitila ustavni poredak i bezbednost svih njenih građana.

Biro za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine




Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook