Ne sme se kršiti volja suda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Ne sme se kršiti volja suda

BEOGRAD – Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor traži izgovor zašto bi napustio vojvođansku vladu. Nećemo mi da mu budemo pokriće za to.

LSV

Neka se trojica predsednika pogledaju u oči na sastanku koji sledi i neka reše to. Ako ima skrivenih motiva, dogovor neće biti napravljen, a ako ih nema, onda hoće, ocenio je za Danas od srede zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. Prema njegovim rečima, lideri DS, LSV i SVM treba da utvrde da li je Vlada Vojvodine postupala po zakonu i odluci suda kada je smenila kadar SVM - Martu Takač. 
– To će trojica lidera stranaka da utvrde, neka se rasprave. Da smo hteli da to bude definitivna odluka ne bismo imenovali vršioca dužnosti već dirtektora. Da je ta priča koju Pastor priča takva ne bismo imenovali nekoga ko nije član Lige, već bismo imenovali svog – zaključuje Kostreš. 
A govoreći o istoj temi za Večernje novosti, Kostreš je potvrdio da ni po cenu da Ištvan Pastor izađe iz vladajuće koalicije Vojvodine, Bojan Pajtić i Nenad Čanak nisu spremni da mu udovolje i da na čelo JP "Vojvodinašume" vrate doskorašnju direktorku Martu Takač.
– Jasno je da pokrajinska vlada ne sme da prekrši konačnu odluku Apelcionog suda po kojoj Takačeva više ne može da bude direktorka – rekao je Kostreš. On podseća da se pokrajinska vlada žalila na presudu Višeg suda u Novom Sadu po kojoj Takačeva ne može da bude direktorka. Pošto je tu odluku potvrdio i Apelacioni sud, Vlada je imenovala v. d. direktora "Vojvodinašuma", inače nestranačku ličnost koja je prošla na konkursu i podnela svu potrebnu dokumentaciju.

(BILSV, 26. 02. 2015)




Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook