Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 07. 07. 2018. | Komentara: 0

Ne smemo zaboraviti antifašističku borbu

Novi Sad, 07. jul 2018 - Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Dan ustanka naroda Srbije obeležava na primeren način.

LSV

Nedopustivo je zanemarivanje 7. jula, dana kada je u porobljenoj Evropi zapaljena prva ustanička iskra u borbi protiv fašizma i nacizma.

Nažalost, revizionizam i zatiranje istine o antifašističkoj borbi učinili su svoje. Danas u Srbiji, ali i većem delu istočne Evrope, traje besomučna kampanja izjednačavanja dželata i žrtve. Borci protiv fašizma meta su najprimitivnijih napada, a fašisti, nacisti i njihove sluge, proglašavaju se nevinim žrtvama.

Zločinci se rehabilituju, a žrtve padaju u zaborav!

Ovakva politika za posledicu ima osnaživanje desnog estremizma, koji svoje pristalice, najčešće, nalazi među mladim ljudima.

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva da Ministarstvo prosvete Srbije u nastavni program uvrsti obavezne časove na kojima će učenici biti upoznati sa veličanstvenom antifašističkom borbom, ali i zlom koje su predstavljali fašizam i nacizam.

Sramotan odnos prema antifašističkoj borbi mora prestati!

Potpredsednik
Izvršnog odbora Glavnog odbora
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Marton



Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Performans za subotičko pozorište

SUBOTICA - Povodom Svetskog dana pozorišta, 27. marta, Gradska organizacija Lige socijaldemokrata Vojvodine u Subotici organizovala je juče performans ispred zgrade Narodnog pozorišta u izgradnji.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook