Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Novi Sad, 22. februar 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.

LSV

Poslednjih dana je na adresu više gimnazija u Srbiji stigao dopis izvesnog sindikata policije koji je postavio niz pitanja u vezi jedne od lektira namenjenih učenicima.
Sindikatu je zasmetao tobožnji lascivni jezik u knjizi.

Ovo nije prvi pritisak na prosvetu u pravcu mešanja u sadržaj nastavnog programa.

Setićemo se napada na Darvinovu teoriju, naučne zakone iz oblasti fizike i geografije, ali i druge teme iz oblasti istorije ili srpskog jezika.

I pored toga što prosvetni radnici često trpe neosnovane kritike od strane brojnih pojedinaca i ustanova, i pored toga što im država svakodnevno degradira struku, prosvetni radnici i dalje svoj posao rade odgovorno i na prvom mestu u najboljem interesu učenika.

Našu prosvetu treba modernizovati i osloboditi svih stega politike i konzervativnih ideologija. Obrazovni sistem se mora uskladiti sa vremenom u kom živimo, a to je XXI vek.

A policajcima u ovom navodnom sindikatu poručujemo da su verovatno očistili društvo od kriminala, pa imaju viška vremena da i oni zadaju udarac prosveti.

Miroslav Grujić 
član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Odbori LSV | Nedelja, 12. 06. 2011. | Komentara: 0

LSV Subotica: SVM se služi neistinama

SUBOTICA - Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Subotica odbacio je optužbe iznete u saopštenju SVM u kojem je Liga napadnuta zbog sklapanja strateškog partnerstva sa Demokratskom strankom nakon izbora za Mesne zajednice.
Izjave | Sreda, 08. 06. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Kako državni organ može da ima slavu?

BEOGRAD - Kako je moguće da državni organ u sekularnoj državi ima slavu " upitao je danas u Skupštini Srbije predsednik Lige socijademokrata Vojvodine Nenad Čanak premijera Mirka Cvetkovića. Naime, kako je rekao, on je dobio poziv od Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije u kojem piše da ga pozivaju na "proslavu dana Ministarstva, dana policije i slave policije".
Odbori LSV | Utorak, 07. 06. 2011. | Komentara: 0

Velika podrška inicijativi LSV za ukidanje godišnje registracije traktora

ZRENJANIN - Liga socijaldemokrata Vojvodine tokom aprila pokrenula je akciju za ukidanje obaveze godišnje registracije poljoprivrednih mašina, i do sada je naišla na veliki odziv građana.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook