Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Četvrtak, 22. 02. 2024. | Komentara: 0

Nedopustiv pritisak na prosvetne radnike

Novi Sad, 22. februar 2024 - Liga socijaldemokrata Vojvodine-VOJVOĐANI poziva Ministarstvo prosvete da obezbede nesmetani rad prosvetnih radnika, kako onih u nastavi, tako onih koji učestvuju u kreiranju nastavnog sadržaja.

LSV

Poslednjih dana je na adresu više gimnazija u Srbiji stigao dopis izvesnog sindikata policije koji je postavio niz pitanja u vezi jedne od lektira namenjenih učenicima.
Sindikatu je zasmetao tobožnji lascivni jezik u knjizi.

Ovo nije prvi pritisak na prosvetu u pravcu mešanja u sadržaj nastavnog programa.

Setićemo se napada na Darvinovu teoriju, naučne zakone iz oblasti fizike i geografije, ali i druge teme iz oblasti istorije ili srpskog jezika.

I pored toga što prosvetni radnici često trpe neosnovane kritike od strane brojnih pojedinaca i ustanova, i pored toga što im država svakodnevno degradira struku, prosvetni radnici i dalje svoj posao rade odgovorno i na prvom mestu u najboljem interesu učenika.

Našu prosvetu treba modernizovati i osloboditi svih stega politike i konzervativnih ideologija. Obrazovni sistem se mora uskladiti sa vremenom u kom živimo, a to je XXI vek.

A policajcima u ovom navodnom sindikatu poručujemo da su verovatno očistili društvo od kriminala, pa imaju viška vremena da i oni zadaju udarac prosveti.

Miroslav Grujić 
član Glavnog odbora 
Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani



Edukacija LSV | Nedelja, 30. 01. 2011. | Komentara: 0

Obuka novih trenera i trenerica Centra za edukaciju LSV

Od 21. januara do 12. marta 2011. godine održana su četiri seminara za nove trenere i trenerice Centra za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) u organizaciji Ce LSV u saradnji s Nacionalnim demokratskim institutom (NDI). Prva dva trodnevna seminara održana su u Studentskom centru u Subotici, a poslednja dva jednodnevna u prostorijama LSV u Novom Sadu.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook