Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

Novi Sad, 15. maj 2017 - Nedopustivo je da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez.

LSV

Ako se građanima koji kasne sa uplatom ovog poreza obračunava kamata, da li to znači da će se i crkvi obračunati i naplatiti kamata za sve što duguje do sada?

Krajnje je nepravedno  da se građanima obračunava kamata za jedini stan ili kuću u kojoj žive zato što kasne sa plaćanjem poreza, dok sa druge strane, crkva javno odbija da plati porez na brojne objekte, oranice i šume kojima raspolaže.

I da povrh svega, crkva nije ni u sistemu PDV iako godišnje zarađuje preko sto miliona evra, te da se još iz budžeta izdvajaju sredstva za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika?!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministra finansija, da odgovore kako je i dokle će sve to biti moguće?

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Odbori LSV | Subota, 13. 12. 2014. | Komentara: 0

Koliko košta neznanje napredne vlasti?

ZRENJANIN – Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin pozvao je juče direktora u JKP „Vodovod i Kanalizacija“ Gorana Tajdića da podnese ostavku na tu funkciju zbog toga što je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki u potpunosti poništila postupak javne nabavke usluge prečišćavanja vode, koji je raspisala aktuelna vlast u Zrenjaninu. 
Forum žena LSV | Petak, 12. 12. 2014. | Komentara: 0

Forum žena LSV pisao ministru policije

NOVI SAD, 12. decembar - Forum žena Lige socijaldemokrata Vojvodine uputio je pismo ministru policije Nebojši Stefanoviću sa pozivom da podrži inicijativu  o uvođenju Odeljenja za borbu protiv nasilja u svim područnim policijskim upravama na teritoriji AP Vojvodine, kao što je to već učinjeno i donosi rezultate u policijskoj upravi Subotica.
Događaji | Petak, 12. 12. 2014. | Komentara: 0

Moramo čuvati dostojanstvo Skupštine AP Vojvodine

BEOGRAD – Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV Dušan Jakovljev izjavio je danas novinarima na protestu pokrajinskih poslanika ispred Specijalnog suda da je ovakav korak  preduzet zbog toga što je pokušaj da se vlast u Vojvodini prekomponuje postao krajnje brutalan, navodeći kako je poslanik DS Borislav Novaković drugi put uhapšen u prethodnih godinu dana, da se poslanicima kamenuju kuće, i da im se svašta nudi za izlazak iz vladajuće koalicije, uključujući i to da će im sud gledati kroz prste.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook