Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

Novi Sad, 15. maj 2017 - Nedopustivo je da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez.

LSV

Ako se građanima koji kasne sa uplatom ovog poreza obračunava kamata, da li to znači da će se i crkvi obračunati i naplatiti kamata za sve što duguje do sada?

Krajnje je nepravedno  da se građanima obračunava kamata za jedini stan ili kuću u kojoj žive zato što kasne sa plaćanjem poreza, dok sa druge strane, crkva javno odbija da plati porez na brojne objekte, oranice i šume kojima raspolaže.

I da povrh svega, crkva nije ni u sistemu PDV iako godišnje zarađuje preko sto miliona evra, te da se još iz budžeta izdvajaju sredstva za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika?!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministra finansija, da odgovore kako je i dokle će sve to biti moguće?

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Stojšić: Srbija je dobro tržište za investicione fondove

BEOGRAD – Narodni poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić  rekao je da će poslanici LSV podržati predložene izmene Zakona o Agenciji za privatizaciju, Zakona o investicionim fondovima, ali da to neće biti slučaj i sa Zakonom o pravu na besplatne akcije i novčanu naknadu koju građani ostvaruju u postupku privatizacije, jer, kako je rekao, ponovno pomeranje rokova nije dobro i građani zaslužuju makar da se deo čuvenih obečanja ispuni.
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Ministar da nastavi saradnju sa Savetom za bezbednost APV

NOVI SAD - Članica Pokrajinskog saveta za bezbednost Maja Sedlarević zatražila je od ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića da obnovu staru praksu, da na svakih šest meseci podnosi izveštaj ovom telu Skupštine AP Vojvodine o bezbednosti na teritoriji Pokrajine.
Događaji | Utorak, 21. 10. 2014. | Komentara: 0

Kostreš: Izgrednici moraju biti adekvatno kažnjeni

NOVI SAD – Zamenik predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Republike Srbije Bojan Kostreš  pozdravio je činjenicu da je policija brzo uradila svoj deo posla, u vezi sa rasvetljavanjem napada na objekte čiji su vlasnici pripadnici albanske nacionalne zajednice. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook