Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

Novi Sad, 15. maj 2017 - Nedopustivo je da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez.

LSV

Ako se građanima koji kasne sa uplatom ovog poreza obračunava kamata, da li to znači da će se i crkvi obračunati i naplatiti kamata za sve što duguje do sada?

Krajnje je nepravedno  da se građanima obračunava kamata za jedini stan ili kuću u kojoj žive zato što kasne sa plaćanjem poreza, dok sa druge strane, crkva javno odbija da plati porez na brojne objekte, oranice i šume kojima raspolaže.

I da povrh svega, crkva nije ni u sistemu PDV iako godišnje zarađuje preko sto miliona evra, te da se još iz budžeta izdvajaju sredstva za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika?!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministra finansija, da odgovore kako je i dokle će sve to biti moguće?

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Omladina LSV | Utorak, 27. 05. 2014. | Komentara: 0

Bačić ponovo na čelu kikindske Omladine LSV

KIKINDA - Na redovnoj Izbornoj skupštini Gradskog odbora Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Kikinda sinoć je za predsednika izabran Andrej Bačić, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu. Za potpredsednice izabrane su Slađana Kockar i Jovana Jerinkić.
Izjave | Utorak, 27. 05. 2014. | Komentara: 0

Sredstva iz kredita uložiti i u ekologiju

BEOGRAD – Tokom današnje rasprave o zakonima kojima se potvrđuju sporazumi sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a koji se odnose na zajam za budžet od milijardu dolara i na kredit za finansiranje sistema za navodnjavanje, poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Nada Lazić ukazala je da je neophodno precizirati na šta će se navedena sredstva utrošiti, te da LSV smtra da bi bar deo tih sredstava trebalo utrošiti na izgradnju komunalne infrastukture, odnosno sistema za odvođenje otpadnih voda, kanalizacija, sistema za tretman otpadnih voda i konačno uređivanje pitanja deponija. Podsetila je da je Strategija upravljanja otpadom doneta još 2003. godine, a da je još uvek prisutan problem divljih deponija i neuređenih smetlišta.
Izjave | Utorak, 27. 05. 2014. | Komentara: 0

O promeni izbornog sistema sa svim strankama u Skupštini APV

NOVI SAD – Šef poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški rekao je za Dnevnik da razgovori s predstavnicima drugih stranaka u pokrajinskom parlamentu o inicijativi Lige za promenu Odluke o izboru poslanika u vojvođanskoj skupštini još nisu počeli, ali da očekuje da će LSV obezbediti široku političku podršku za tu inicijativu.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook