Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Ponedeljak, 15. 05. 2017. | Komentara: 0

Nedopustivo da građani plaćaju porez, a crkvi se toleriše

Novi Sad, 15. maj 2017 - Nedopustivo je da građani imaju obavezu i rok da plate porez na imovinu, a crkva i dalje javno odbija da plati taj porez.

LSV

Ako se građanima koji kasne sa uplatom ovog poreza obračunava kamata, da li to znači da će se i crkvi obračunati i naplatiti kamata za sve što duguje do sada?

Krajnje je nepravedno  da se građanima obračunava kamata za jedini stan ili kuću u kojoj žive zato što kasne sa plaćanjem poreza, dok sa druge strane, crkva javno odbija da plati porez na brojne objekte, oranice i šume kojima raspolaže.

I da povrh svega, crkva nije ni u sistemu PDV iako godišnje zarađuje preko sto miliona evra, te da se još iz budžeta izdvajaju sredstva za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i verskih službenika?!

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Vladu Republike Srbije, a naročito ministra finansija, da odgovore kako je i dokle će sve to biti moguće?

Ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, kao što kaže premijer, onda treba svi da imamo jednaku obavezu i jednako da budemo patriote

Potpredsednik 
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović



Forum žena LSV | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Žene su siromašne i ekonomski zavisne

ZRENJANIN - Osmi mart je dan sećanja na žene koje su imale hrabrosti i snage da se izbore sa problemima većim od svakodnevnih - žene su tražile kraće radno vreme, veće plate, bolje uslove za rad, poštovanje osnovnih ljudskih prava, jer se pod tim podrazumevaju i prava žena, istaknuto je danas na konferenciji za novinare u Zrenjninu. predsednica GrO Foruma žena LSV Zrenjnain Ildiko Bođo podsetila je da je sve krenulo pre sto godina.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Rekonstrukcija će pomoći da se dogovori sprovode

BEOGRAD - Lider lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas da će podržati rekonstrukciju vlade jer će to doprineti da počne sporovođenje dogovora postignutog u vladajućoj koaliciji. Čanak je rekao novinarima u Skupšitni Srbije da LSV neće učestvovati u novoj vladi kao što nije ni do sada. Lider LSV je dodao da će posle rekonstrukcije ponovo postaviti pitanje imovine Vojvodine.
Izjave | Utorak, 08. 03. 2011. | Komentara: 0

Predsedništvo LSV zauzeće stav o predlogu
za rekonstrukciju Vlade Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući početak pregovora o rekonstrukciji Vlade Vojvodine, potpredsednik pokrajinske vlade Dušan Jakovljev rekao je za današnji Dnevnik da će konačan stav Lige socijaldemokrata Vojvodine o tom predlogu doneti njeno Predsedništvo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook