Nema razloga da na sastanku ne budu trojica lidera

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 02. 2015. | Komentara: 0

Nema razloga da na sastanku ne budu trojica lidera

NOVI SAD – Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Branislav Bogaroški istakao je sinoć da se nada da će Pokrajinska vlada opstati i nakon najnovijeg sukoba unutar vladajuće koalicije, dodajući da se nada da će biti dovoljno volje i razuma da se pronađe najbolje moguće rešenje.

LSV

– Na dnevnom redu će nam uskoro, ili se ja bar nadam, biti zakon o finansiranju. To je nešto što čekamo godinama da se desi i konačno je urađen jedan kvalitetan predlog. Ja mislim da je to interes nad svim interesima za pokrajinsku administraciju i uopšte za građane Vojvodine. Tako da, kada s jedne strane stavimo probleme koje imamo, s druge strane ono šta treba da postignemo, mislim da ne postoji razlog da se ne nađe neki kompromis, neki razlog da nastavimo da funkcionišemo i da, pre svega, usvojimo predlog zakona – kaže Bogaroški. Gostujući u Vojvođanskom dnevniku RTV, Bogaroški je precizirao da Pokrajinska vlada nije smenila direktorku „Vojvodinašuma“ Martu Takač sa te pozicije, već da je to svojom presudom uradio sud.
– Viši sud u Novom Sadu je to svojom prvostepenom presudom učinio u julu prošle godine, a sada, 19. je stigla u sekretarijat presuda Apelacionog suda kojom je potvrđena presuda Višeg suda, gde je bilo jasno da je imenovanje gospođe Takač nezakonito. Tako da pokrajinska vlada nije uopšte trebalo da preduzima bilo šta, osim da samo konstatuje činjenicu da je sud utvrdio da je imenovanje gospođe Takač nezakonito i da nije podneta dokumentacija na konkursu u skladu sa zakonom – naveo je on. Potpredsednik LSV je dodao da svega ovog ne bi bilo da je konkurs sproveden kako treba, ponovivši da Liga nikoga nije smenjivala.
Komentarišući poziv lidera LSV Nenada Čanka predsednicima SVM i DS Ištvanu Pastoru i Bojanu Pajtiću na sastanak u petak u prostorijama Lige, Bogaroški je rekao da ne vidi razlog da tog sastanka ne bude i da na njemu ne budu prisutna sva tri lidera. A komentarišući uslov Pastora da Marta Takač mora biti imenovana na čelo Vojvodinašuma, pre nego što on dođe na sastanak, Bogaroški kaže:
– Verovatno je ideja bila da se, onoga dana kada dobijeno presudu da je nezakonito imenovan direktor Vojvodinašuma, isti taj direktor ponovo postavi za direktora. Mislim da je to predlog ili rešenje koje bi napravilo još veći problem i više štete nego koristi jer bi, praktično, izvrglo presudu ruglu. Mislim da kao odgovorni ljudi tako nešto sebi ne možemo da dopustimo – naveo je on. 
Na pitanje koliko će  ovo dešavanje uticati na donošenje zakona o finansiranju APV, Bogaroški je reka da se nada da SVM neće napustiti koaliciju, ali da i u tom slučaju postoji većina koja bi taj zakon mogla da usvoji.
– S druge strane, mislim da je i SVM više nego svestan da većina od 62 u pokrajinskoj skupštini nije stabilna većina, obzirom na pritiske koji se vrše na poslanike većine i obzirom na određivanje pritvora poslanicima većine pred svaku skupštinu. Dakle, to jako može da ugrozi usvajanje predloga zakona o  finansiranju i to bi bila nemerljiva šteta  za Vojvodinu – zaključio je Bogaroški.

(BILSV, 23. 02. 2015)



Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.
Saopštenja | Utorak, 25. 06. 2024. | Komentara: 0

Vučiću delfinarijum u Beogradu bitniji od pijaće vode za građane Vojvodine

Liga socijaldemkrata Vojvodine – VOJVOĐANI podseća predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da 800.000 građana Vojvodine nema ispravnu pijaću vodu.
Saopštenja | Nedelja, 23. 06. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Po 127. put zahtevamo, rešite problem protivgradne zaštite!

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI po 127. put postavlja pitanje vlastima kada će rešiti problem protivgradne zastite.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook