Nema saradnje sa četničkim vojvodom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 01. 06. 2012. | Komentara: 0

Nema saradnje sa četničkim vojvodom

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine i republički poslanik Bojan Kostreš izjavio je za „Dnevnik” da su poslanici LSV bojkotovali zakletvu Tomislava Nikolića jer ne mogu da ignorišu „činjenicu da se na mesto predsednika inauguriše čovek koji je više puta kršio pravila ponašanja i zaobilazio činjenice”.

Bojan Kostreš

– Dok god Tomislav Nikolić jasno ne pokaže diplomu koju je stekao, dok ne razjasni šta se to desilo sa izbornom krađom, dok se ne ogradi od vojvodske titule i onoga što je doskora zagovarao, mi nismo u prilici da sarađujemo s njim – poručio je Kostreš. On je dodao da posebnu težinu takvoj odluci LSV daje i činjenica da Nikolić nije dobio većinsku podršku građana Vojvodine za preuzimanje pozicije predsednika države.

(BILSV, 01. 06. 2012.)



Akcije/Kampanje | Petak, 07. 10. 2011. | Komentara: 0

Dok je nas, fašizam u Srbiji nikada neće proći

NOVI SAD - Pre četiri godine je Novi Sad rekao ne. Pre četiri godine, fašisti nisu uspeli da prođu našim ulicama da vređaju uspomenu na sve one koje su aveti fašizma odnele u celom dvadesetom veku. Pre četiri godine Novi Sad je pokazao da je grad u kome je moguće biti drugačiji. 
Najave | Četvrtak, 06. 10. 2011. | Komentara: 0

Godišnjica velikog antifašističkog skupa

Liga socijaldemokrata Vojvodine obeležiće u petak 7. oktobra godišnjicu velikog antifašističkog skupa kojim je tog dana, 2007. godine, sprečen skup neonacista u Novom Sadu.

Godišnjica će biti obeležena šetnjom po istoj ruti kao i 2007. godine od Zmaj Jovinog spomenika da spomenika Žrtvama racije.

Događaji | Sreda, 05. 10. 2011. | Komentara: 0

Čanak sa gostima iz Nemačke

NOVI SAD - Predsednik LSV Nenad Čanak održao je danas, u prostorijama LSV u Novom Sadu, predavanje učesnicima studijskog putovanja pod nazivom "Srbija - zemlja u tranziciji". Čanak je gostima iz Nemačke, među kojima je bilo profesora, studenata, novinara i drugih, u zanimljivom izlaganju približio političku situaciju u Vojvodini, Srbiji pa i u čitavom regionu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook