Nemar lokalne samouprave prema građanima Bele Crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2017. | Komentara: 0

Nemar lokalne samouprave prema građanima Bele Crkve

Bela Crkva, 18. septembra 2017 – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Bela Crkva postavila je odbornička pitanja za čije odgovore traži da budu dostavljeni svim odbornicama i odbornicima.

LSV

Tema kojom se bave pitanja Odborničke grupe LSV u Skupštini opštine Bela Crkva, odnosi se na smanjenu količinu sredstava koju dobijaju sve osnovne i srednje škole. Posebno pitanje se tiče nemogućnosti zagrevanja sale u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, koja usled kvara ne može istovremeno da zagreva prostorije škole, učionice i salu. Ova sala se koristi za časove fizičkog vaspitanja, treninge klubova i međunarodna takmičenja jer jedina zadovoljava standarde.

Tim povodom, Odbornička grupa LSV u Skupštini opštine Bela Crkva obratila se Mihalju Njilašu, pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kao i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću. Od nadležnih je traženo da insistiraju na pronalaženju rešenja, kako sala Osnovne škole „Dositej Obradović“ ne bi bila hladna preko zime, kao i da budu upoznati sa problemima koje imaju građani Bele Crkve, jer uprkos izjavama o značaju obrazovanja, nemaju uslove za školovanje svoje dece.

Jedno od pitanja se odnosilo na prestanak rada poljočuvarske službe, razlozima za njeno ukidanje i odgovornosti od eventualne štete, budući da ova služba ne radi u vreme sezonskih poljoprivrednih radova, kada je možda najpotrebnija u toku godine.

Sandra Ristić
Predsednica Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Akcije/Kampanje | Sreda, 14. 07. 2010. | Komentara: 0

Hiljadu zastava lepršalo u čast LSV i Vojvodine

NOVI SAD - Hiljadu zastava AP Vojvodine proneli su juče članovi i simpatizeri Lige socijaldemorata Vojvodine centralnim ulicama Novog Sada u sklopu proslave 20 godina od osnivanja stranke. Kako je na kraju šetnje, pred zgradom Muzeja revolucije istakao lider LSV Nenad Čanak, ulice Novog Sada pamte mnogo, pa su zapamtile antiratna okupljanja od pre 20 godina
Akcije/Kampanje | Petak, 09. 07. 2010. | Komentara: 0

Liga je oštrica decentralizacije Srbije

EČKA - Direktor Instituta evropskih regiona iz Salzburga Franc Šausberger istakao je danas da je Liga socijaldemokata Vojvodine oduvek bila oštrica borbe za regionalizaciju i decentralizaciju Srbije, te da je mnogo toga postignuto na tom polju.
Edukacija LSV | Nedelja, 27. 06. 2010. | Komentara: 0

"Politička edukacija"

Centar za edukaciju Lige socijaldemokrata Vojvodine (Ce LSV) organizovao je za funkcionere i funkcionerke LSV seminar "Politička edukacija" u dve etape. Od 25. do 27. juna 2010. godine na Andrevlju u Centru za privredno-tehnolški razvoj održan je prvi deo seminara.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook