Nemar lokalne samouprave prema građanima Bele Crkve

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Odbori LSV | Sreda, 18. 10. 2017. | Komentara: 0

Nemar lokalne samouprave prema građanima Bele Crkve

Bela Crkva, 18. septembra 2017 – Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini opštine Bela Crkva postavila je odbornička pitanja za čije odgovore traži da budu dostavljeni svim odbornicama i odbornicima.

LSV

Tema kojom se bave pitanja Odborničke grupe LSV u Skupštini opštine Bela Crkva, odnosi se na smanjenu količinu sredstava koju dobijaju sve osnovne i srednje škole. Posebno pitanje se tiče nemogućnosti zagrevanja sale u Osnovnoj školi „Dositej Obradović“, koja usled kvara ne može istovremeno da zagreva prostorije škole, učionice i salu. Ova sala se koristi za časove fizičkog vaspitanja, treninge klubova i međunarodna takmičenja jer jedina zadovoljava standarde.

Tim povodom, Odbornička grupa LSV u Skupštini opštine Bela Crkva obratila se Mihalju Njilašu, pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, kao i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenu Šarčeviću. Od nadležnih je traženo da insistiraju na pronalaženju rešenja, kako sala Osnovne škole „Dositej Obradović“ ne bi bila hladna preko zime, kao i da budu upoznati sa problemima koje imaju građani Bele Crkve, jer uprkos izjavama o značaju obrazovanja, nemaju uslove za školovanje svoje dece.

Jedno od pitanja se odnosilo na prestanak rada poljočuvarske službe, razlozima za njeno ukidanje i odgovornosti od eventualne štete, budući da ova služba ne radi u vreme sezonskih poljoprivrednih radova, kada je možda najpotrebnija u toku godine.

Sandra Ristić
Predsednica Odborničke grupe
Lige socijaldemokrata Vojvodine



Akcije/Kampanje | Subota, 12. 12. 2009. | Komentara: 0

LSV mora još da se proširi i ojača

Ovaj kongres se održava u veoma turbulentnim vremenima. I, moj govor će ovoga puta biti nešto drugačiji nego obično, zato što neke velike svečarske atmosfere, kao što vidite i sami, nema. Razlog je vrlo jednostavan. Ovo je radni kongres.
Akcije/Kampanje | Sreda, 07. 10. 2009. | Komentara: 0

Izložba fotografija povodom pobede nad neonacistima

NOVI SAD - Povodom dvogodišnjice antifašističkog marša u Novom Sadu 7. oktobra 2007. godine, danas je u novosadskoj Galeriji Most otvorena izložba fotografija troje novosadskih fotoreportera, zabeležene tog dana. Fotografije Sandre Vojnović, Aleksandra Kamasija i Vladimira Jovanovića pokazuju dešavanja tog dana na raznim lokacijama u Novom Sadu
Akcije/Kampanje | Subota, 06. 06. 2009. | Komentara: 0

Ligaši čistili kej

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine organizovala je danas, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, akciju čišćenja keja na potezu od parka kod Filozofskog fakuleteta do Štranda. Kako je tom prilikom istakla pomoćnica ministra za zaštitu životne sredine i funkcionerka LSV Danica Baćanović, reč je o simboličnoj akciji koja građane treba da podseti da se životna sredina čuva svaki dan.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook