Nenad Čanak podsetio na heroje pobede nad nacizmom

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 06. 06. 2020. | Komentara: 0

Nenad Čanak podsetio na heroje pobede nad nacizmom

Novi Sad, 06. jun 2020 - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak  uputio je  danas telegram ambasadorima Sjedinjenih Američkih država, Velike Britanije i Kanade u Srbiji u kojem je podsetio na herojske dane juna 1944. godine kada su se savezničke snage iskrcale u Normandiji i započele konačanu bitku za pobedu nad nacizmom.

LSV

Čanak je u telegramu istakao da "Liga socijaldemokrata Vojvodine pamti heroje koji
su ginuli za slobodu Evrope.

Na današnji dan, u našim mislima su žrtve koje su građani Vaše zemlje podneli prilikom iskrcavanja na Normandiju, pre 76 godina.

Kao stranka koja baštini tekovine narodnooslobodilačke borbe i antifašističkog pokreta, nikada nećemo zaboraviti sve te ljude koji su životima platili početak kraja najkrvavije epohe u istoriji Evrope"- zaključio je predsednik LSV.

Sekretarijat za informisanje
Lige socijaldemokrata Vojvodine 




Saopštenja | Sreda, 01. 06. 2011. | Komentara: 0

Što pre naći rešenje za vojvođanske poljoprivrednike

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine razume protest vojvođanskih poljoprivrednika, jer je njihov, ionako težak materijalni položaj, dodatno usložio izostanak obećanih subvencija, te je time istrošeno svo njihovo strpljenje.
Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Odbori LSV | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Asfaltiranje ulica i rekonstrukcija rasvete u gradu Zrenjaninu i naseljenim mestima

ZRENJANIN - Branislav Knežević, direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i član Predsedništva LSV istakao je na današnjoj konferenciji za novinare da je u toku program rehabilitacije putne infrastrukture u gradu i naseljenim mestima, čime će stanje putne mreže biti značajno popravljeno. Projekat vredan 320 miliona dinara sprovodi se sredstvima iz Fonda za kapitalna ulaganja, dodao je on.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook