Neophodan konsenzus za promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 1

Neophodan konsenzus za promenu Ustava

BEOGRAD – Komentarišući zbog čega političke stranke u aktuelnoj izbornoj kampanji uopšte ne govore o mogućim izmenama Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za list Danas da te teme nema u kampanji, jer je izmena Ustava posao oko kojeg mora da postoji širok politički konsenzus.

Bojan Kostres

Dodao je i da ta tema ne sme da bude predmet predizbornog sukobljavanja stranaka.
– Mislim da je racionalno očekivati da bi do promene najvišeg pravnog akta Srbije moglo doći paralelno sa referendumskim izjašnjavanjem građanki i građana Srbije oko pitanja ulaska ove države u EU. Ako pitate za stav Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ustav kakav imamo nije ni trebalo usvajati – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 13. 04. 2012.)



Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanjem imovine kreće razvoj AP Vojvodine

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona o javnoj svojini trebalo bi u petak da premijeru Mirku Cvetkoviću preda konačnu verziju nacrta ovog zakona, piše današnji NIN. Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Radne grupe, usaglašena su sva pitanja koja se tiču svojine lokalnih samouprava, a ono oko čega još nema saglasnosti je buduća imovina Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

Finale Kupa Srbije može i van Beograda

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozdravio je odluku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije po kojoj je ostavljena mogućnost da se finale KUP-takmičenja odigra van Beograd, a gradovima i klubovima mogućnost da do 30. novembra podnesu prijavu za organizaciju finalnog meča Kupa Srbije.
Izjave | Sreda, 13. 07. 2011. | Komentara: 0

SPS mora delima dokazati sopstvenu promenu

BEOGRAD - Komentarišući izjavu Ivice Dačića da će bubnjevi Dragoljuba Đuričića vratiti SPS na vlast, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov je za list Danas ocenila da Dragoljub Đuričić nije jedini koji je na taj način promenio mišljenje o socijalistima.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook