Neophodan konsenzus za promenu Ustava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 13. 04. 2012. | Komentara: 1

Neophodan konsenzus za promenu Ustava

BEOGRAD – Komentarišući zbog čega političke stranke u aktuelnoj izbornoj kampanji uopšte ne govore o mogućim izmenama Ustava Srbije, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš  rekao je za list Danas da te teme nema u kampanji, jer je izmena Ustava posao oko kojeg mora da postoji širok politički konsenzus.

Bojan Kostres

Dodao je i da ta tema ne sme da bude predmet predizbornog sukobljavanja stranaka.
– Mislim da je racionalno očekivati da bi do promene najvišeg pravnog akta Srbije moglo doći paralelno sa referendumskim izjašnjavanjem građanki i građana Srbije oko pitanja ulaska ove države u EU. Ako pitate za stav Lige socijaldemokrata Vojvodine, Ustav kakav imamo nije ni trebalo usvajati – zaključio je Kostreš.

(BILSV, 13. 04. 2012.)



Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Ostalo nekoliko nerešenih pitanja o javnoj svojini

NOVI SAD - Do 15. jula premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću treba da predamo nacrt zakona o javnoj svojini, čime bi bio ispunjen zadatak radne grupe, komisije i svih tela koja su formirana za izradu teksta i donošenje ovog zakona. Nakon toga će premijer i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović odlučiti kada će on ići pred parlament.
Izjave | Subota, 02. 07. 2011. | Komentara: 0

Ukidanje upravnih odbora zavisi od vlade

BEOGRAD - Komentarišući mogućnost ukidanja upravnih odbora javnih preduzeća, predsednik Upravnog odbora JAT Dušan Bajić, rekao je za Blic da UO upravlja poslovanjem preduzeća, a ne kontroliše ga.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook