Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

Nepoznanica je o čemu se premijer dogovara u Briselu

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče novinarima u parlamentu da sporazum, koji je premijer Ivica Dačić postigao u Briselu, nije postignut na osnovu platforme koju je usvojila Narodna skupština.

Aleksandra Jerkov

Ona je rekla da, iako nije pristalica bilo kakvih aktivnosti koje bi Srbe na Kosovu i Metohiji uvukle u dublji sukob s međunarodnom zajednicom, ima razumevanja za njih, budući da nemaju dovoljno informacija o tome šta je tačno dogovoreno u Briselu.

- Neophodno je utvrditi šta je tačno predviđeno tim sporazumom iz Brisela, s obzirom na to da je nama poslanicima, a i gađanima na Kosovu i Metohiji koji žele da zaštite svoje prava, to apsolutna nepoznanica. Postoji čitav niz disonantnih tonova i različitih informacija o tome o čemu je premijer Ivica Dačić razgovarao u Briselu. Razumem ljude na Kosovu, budući da nemaju informacija o tome šta se dešava s njihovih životima i sudbinama, jer su upravo oni ti koji će osetiti posledice svakog od tih dogovora – istakla je Aleksandra Jerkov.

(BILSV, 07.12.2012)



Odbori LSV | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Za punu platu kikindskih trudnica

KIKINDA - Đurđina Jerinkić, predsednica Foruma žena GrO LSV Kikinda, i Gordana Perunović Fijat, odbornica LSV u SO Kikinda, održale su 29. marta konferenciju za medije posvećenoj inicijativi LSV da se ženama na održavanju trudnoće dotira iznos do pune plate.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Ligaši ubedljivo pobedili u Tomaševcu

ZRENJANIN - Kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine postigli su zapažene rezultate na izborima za savete 11 mesnih zajednica na teritoriji grada Zrenjanina, istakao je danas Vladimir Milošev, član Izvršnog odbora GrO LSV i šef Izbornog štaba.
Odbori LSV | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Konferencija za štampu Gradske organizacije u Subotici

SUBOTICA - Predsednik Gradskog odbora LSV u Subotici Veljko Vojnić istakao je danas da loši demografski pokazatelji zahtevaju preduzimanje koraka kako bi se negativni trendovi zaustavili, te da se zbog toga Liga zalaže da se trudnicama obezbedi naknada u visini pune plate.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook