Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 08. 04. 2017. | Komentara: 0

Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

Novi Sad, 8. april 2017 - Nedopustivo je da porodica i javnost u Srbiji ni posle 23 godine od ubistva novinarke magazina „Duga“ Radoslave Dade Vujasinović nisu dobili odgovor na pitanje ko su naručioci i izvršioci tog zločina.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je Dada Vujasinović devedesetih godina predstavljala primer objektivnog izveštavanja iz ratom zahvaćenih krajeva, a bila je i autor brojnih tekstova o organizovanom kriminalu.

Nerasvetljena ubistva Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije velika su mrlja na pravnom sistemu Republike Srbije i jasno ukazuju na činjenicu da naša država još nije porazila kriminalne strukture, koje već više od četvrt veka čine našu državu nesigurnom i opasnom.

Svedoci smo sve učestalijih pretnji novinarima i nezavisnim novinarskim udruženjima od kojih je retko koje rasvetljeno.

Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od državnih organa da rade svoj posao i rasvetle ova ubistva i pretnje koje stižu na adrese novinara.

Srbija se mora suočiti sa zločinima iz devedesetih godina! Bez procesuiranja odgovornih, Srbija neće imati stabilne temelje, što je preduslov za normalno funkcionisanje države.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Zrenjanin 1. maj dočekuje kao jedna od najvećih žrtava tranzicije

ZRENJANIN - Porazna je činjenica da ovogodišnji Međunarodni praznik rada u Zrenjaninu dočekujemo u gradu nedavno proglašenom jednim od najvećih žrtava tranzicije u Srbiji. Socijalna karta velikog broja naših sugrađana danas je u velikom neskladu s prazničnom atmosferom s kojom smo dočekivali praznike pre dve i više decenija, kada je Zrenjanin bio u rangu najvećih industrijskih centara nekadašnje zajedničke države " saopštio je danas, povodom, 1. maja - Međunarodnog praznika rada, predsednik Skupštine Grada Zrenjnanina Aleksandar Marton.
Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do kraja maja

NOVI SAD - Zakon o imovini Vojvodine trebalo bi da bude završen do kraja maja, a njime će pokrajini najverovatnije biti vraćeno sve ono što joj je oduzeto "Šešeljevim zakonom iz 1995. godine", kaže za Pravdu zamenik predsednika Lige socijaldemkrata Vojvodine Bojan Kostreš.
Izjave | Četvrtak, 28. 04. 2011. | Komentara: 0

Jakovljev: Očekujem veća ovlašćenja Vlade Vojvodine u Elektrovojvodini

NOVI BEČEJ - Potpredsednik Vlade AP Vojvodine Dušan Jakovljev izjavio je danas da očekuje da će nova zakonska rešenja koja su u pripremi omogućiti veći uticaj pokrajinske vlade u javnom preduzeću Elektrovojvodina.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook