Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Saopštenja | Subota, 08. 04. 2017. | Komentara: 0

Nerasvetljena ubistva novinara dokaz slabosti države

Novi Sad, 8. april 2017 - Nedopustivo je da porodica i javnost u Srbiji ni posle 23 godine od ubistva novinarke magazina „Duga“ Radoslave Dade Vujasinović nisu dobili odgovor na pitanje ko su naručioci i izvršioci tog zločina.

LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine podseća da je Dada Vujasinović devedesetih godina predstavljala primer objektivnog izveštavanja iz ratom zahvaćenih krajeva, a bila je i autor brojnih tekstova o organizovanom kriminalu.

Nerasvetljena ubistva Dade Vujasinović i Slavka Ćuruvije velika su mrlja na pravnom sistemu Republike Srbije i jasno ukazuju na činjenicu da naša država još nije porazila kriminalne strukture, koje već više od četvrt veka čine našu državu nesigurnom i opasnom.

Svedoci smo sve učestalijih pretnji novinarima i nezavisnim novinarskim udruženjima od kojih je retko koje rasvetljeno.

Liga socijaldemorkata Vojvodine zahteva od državnih organa da rade svoj posao i rasvetle ova ubistva i pretnje koje stižu na adrese novinara.

Srbija se mora suočiti sa zločinima iz devedesetih godina! Bez procesuiranja odgovornih, Srbija neće imati stabilne temelje, što je preduslov za normalno funkcionisanje države.


Generalni sekretar
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Bojan Kostreš



Izjave | Četvrtak, 21. 04. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Zakon o imovini Vojvodine do septembra

NOVI SAD - Predsednik Radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine Bojan Kostreš, izjavio je danas da je realno očekivati da zakon o imovini i prihodima AP Vojvodine, bude gotov do početka septembra.
- Tehnički je vrlo jednostavno napraviti taj zakon, a veliki je problem da se on politički usaglasi - rekao je Kostreš u Beogradu, gde se danas prvi put sastala Radna grupa za izradu tog zakona.
Izjave | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Začudila me Tadićeva poseta Nikoliću

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Danas da je začuđen odlukom predsednika Srbije Borisa Tadića da poseti "radikalskog vođu" Tomislava Nikolića kada je počeo štrajk glađu i žeđu, kao i da će o tome s njim morati da razgovara.
Odbori LSV | Sreda, 20. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović obišao prostorije buduće policijske ispostave

NOVI SAD - Uprava Apoteke Novi Sad danas je završila iseljenje iz prostorija u Ulici Stevana Hladnog 1 kod Satelitske pijace, koji će se ove godine adaptirati za novu policijsku ispostavu u ovom delu grada. Poslednjem danu iseljenja uprave Apoteke Novi Sad prisustvovali su predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Apoteke Dušan Milošević, a predsednik novosadskog palramenta je istakao da su sada stvoreni uslovi da policija počne sa useljenjem u prazan prostor.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook