Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 22. 12. 2022. | Komentara: 0

Neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš smatra da neutralnost u okolnostima rata praktično znači stajanje na stranu agresora. 

LSV

- Ruski narod može biti naš prijatelj, ali Putinova Rusija ne, koliko god se Vučić pothranjivanjem energetskih i bezbednosnih strahova trudio da dokaže suprotno. Samo vojvođanski NIS da vrate, lakše bismo mogli da prebrodimo aktuelnu krizu, a mogli bismo i da se protiv nje borimo usaglašeno sa partnerima iz EU koji su već naši najveći investitori i donatori. Dalje, treba biti politički elementarno pristojan. Ono što Putin radi u 21. veku donekle je uporedivo s onim što je Milošević radio na kraju prošlog ili što je Hitler radio tokom Drugog svetskog rata - sprovođenje ekspanzionističke politike pod izgovorom svih sunarodnika u jednoj državi. Oba puta smo videli kako se to završilo - kaže Kostreš za NIN.
 
(SzILSV, 22.12.2022)



Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".
Saopštenja | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Delegacija LSV - VOJVOĐANI na komemoraciji u Srebrenici

Delegacija Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI boravila je danas u Bosni i Hercegovini na komemoraciji povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici.
Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook