Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

NOVI SAD – Karlovačka gimnazija je ispoštovala rešenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vratila na nastavu učenicu prvog razreda Hanu Fa, izbačenu zbog postavljanja na "Instagram" fotografija pojedinih profesora i direktorke, uz to propraćenih uvredljivim komentarima, pišu jučerašnje Večernje novosti. 

LSV

Međutim, direktorka škole Slavica Šokica juče je izjavila da se gimnazija našla na vetrometini različitih uticaja i pritisaka, pre svega pokrajinskog sekretarijata, i da devojčicina mama i očuh rade u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema njenim nezvaničnim saznanjima, koje objavljuju Novosti, postoji i politički pritisak da Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzme rukovođenje tom gimnazijom. Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović to nije želeo da komentariše za taj list, napominjući da je u pitanju reč o zakonitosti u radu Karlovačke gimnazije. U izjavi za Blic Jovanović je demantovao da se neko u sekretarijatu bavio time ko su roditelji učenice i gde rade.
– Činjenica je da su direktorica i nastavničko veće prekršili niz članova zakona i to je jedino čime se sekretarijat i bavio. Niko ne može da se iživljava ni nad kim – rekao je Jovanović.

(BILSV, 26. 02. 2015)



Saopštenja | Nedelja, 26. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Negiranje simbola Vojvodine predstavlja negiranje same Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva Pokrajinsku vladu da preduzme sve potrebne korake kako bi se u potpunosti ispoštovala Pokrajinska skupštinska odluka o izgledu i korištenju simbola i tradicionalnih simbola Autonomne Pokrajine Vojvodine.
Saopštenja | Subota, 25. 02. 2023. | Komentara: 0

LSV: Vučić da poseti i železničke stanice u mestima Vojvodine i uporedi ih sa Prokopom

Liga socijaldemokrata Vojvodine poziva predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića da sa svojim saradnicima obiđe i neku od železničkih stanica u Vojvodini, južnoj Srbiji ili Timočkoj Krajini i uveri se u njihovo katastrofalno stanje.
Događaji | Petak, 24. 02. 2023. | Komentara: 0

Preteći antiukrajinski grafiti na zgradi u kojoj živi član Glavnog odbora LSV

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od nadležnih državnih organa da uhapse i sankcionišu osobe koje su na zgradi u Novom Sadu, u kojoj živi član Glavnog odbora LSV Slobodan Zonić, ispisali poruke mržnje i neprimerene sadržine.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook