Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

NOVI SAD – Karlovačka gimnazija je ispoštovala rešenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vratila na nastavu učenicu prvog razreda Hanu Fa, izbačenu zbog postavljanja na "Instagram" fotografija pojedinih profesora i direktorke, uz to propraćenih uvredljivim komentarima, pišu jučerašnje Večernje novosti. 

LSV

Međutim, direktorka škole Slavica Šokica juče je izjavila da se gimnazija našla na vetrometini različitih uticaja i pritisaka, pre svega pokrajinskog sekretarijata, i da devojčicina mama i očuh rade u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema njenim nezvaničnim saznanjima, koje objavljuju Novosti, postoji i politički pritisak da Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzme rukovođenje tom gimnazijom. Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović to nije želeo da komentariše za taj list, napominjući da je u pitanju reč o zakonitosti u radu Karlovačke gimnazije. U izjavi za Blic Jovanović je demantovao da se neko u sekretarijatu bavio time ko su roditelji učenice i gde rade.
– Činjenica je da su direktorica i nastavničko veće prekršili niz članova zakona i to je jedino čime se sekretarijat i bavio. Niko ne može da se iživljava ni nad kim – rekao je Jovanović.

(BILSV, 26. 02. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2011. | Komentara: 0

Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.
Saopštenja | Nedelja, 28. 08. 2011. | Komentara: 0

Kamenovane prostorije LSV u Sremskim Karlovcima

NOVI SAD - Prostorije opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine u centru Sremskih Karlovaca, napadnute su noćas i tom prilikom su polupana stakla na ulaznim vratima i prozoru do ulice. Iz kancelarije ništa nije otuđeno, policija je obavila uviđaj, a šteta će naknadno biti procenjena.
Saopštenja | Četvrtak, 25. 08. 2011. | Komentara: 0

LSV podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa

NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine podržava održavanje ovogodišnje Parade ponosa u Beogradu, jer smatra da svako ima pravo na slobodno okupljanje i da zbog toga ne bude šikaniran i maltretiran. LSV je uvek bila protiv bilo kog oblika diskriminacije bez obzira na nacionalnu, versku, rasnu i polnu pripadnost, seksualno opredeljenje, imovinsko stanje ili poreklo.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook