Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

NOVI SAD – Karlovačka gimnazija je ispoštovala rešenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vratila na nastavu učenicu prvog razreda Hanu Fa, izbačenu zbog postavljanja na "Instagram" fotografija pojedinih profesora i direktorke, uz to propraćenih uvredljivim komentarima, pišu jučerašnje Večernje novosti. 

LSV

Međutim, direktorka škole Slavica Šokica juče je izjavila da se gimnazija našla na vetrometini različitih uticaja i pritisaka, pre svega pokrajinskog sekretarijata, i da devojčicina mama i očuh rade u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema njenim nezvaničnim saznanjima, koje objavljuju Novosti, postoji i politički pritisak da Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzme rukovođenje tom gimnazijom. Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović to nije želeo da komentariše za taj list, napominjući da je u pitanju reč o zakonitosti u radu Karlovačke gimnazije. U izjavi za Blic Jovanović je demantovao da se neko u sekretarijatu bavio time ko su roditelji učenice i gde rade.
– Činjenica je da su direktorica i nastavničko veće prekršili niz članova zakona i to je jedino čime se sekretarijat i bavio. Niko ne može da se iživljava ni nad kim – rekao je Jovanović.

(BILSV, 26. 02. 2015)



Iz medija | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Vojvodini vratiti svu imovinu

NOVI SAD " Potpredsednica Skupštine Vojvodine i visoka funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine, Maja Sedlarević, ukazala je u intervjuu za Vojvođanski magazin da su se konačno stvorili uslovi za usvajanje zakona o prihodima i imovini AP Vojvodine, podsetivši da LSV još od poslednjih izbora 2008. godine insistira na njihovom donošenju.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Izjave | Četvrtak, 05. 05. 2011. | Komentara: 0

Uskoro renovirana Petrovaradinska pijaca

NOVI SAD - Petrovaradinska pijaca uskoro će dobiti novi izgled, a njena rekonstrukcija trebalo bi da bude okončana za 30-ak radnih dana, najavljeno je tokom današnje posete predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora JKP "Tržnica" Dušana Bajića pijaci u Petrovaradinu.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook