Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

NOVI SAD – Karlovačka gimnazija je ispoštovala rešenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vratila na nastavu učenicu prvog razreda Hanu Fa, izbačenu zbog postavljanja na "Instagram" fotografija pojedinih profesora i direktorke, uz to propraćenih uvredljivim komentarima, pišu jučerašnje Večernje novosti. 

LSV

Međutim, direktorka škole Slavica Šokica juče je izjavila da se gimnazija našla na vetrometini različitih uticaja i pritisaka, pre svega pokrajinskog sekretarijata, i da devojčicina mama i očuh rade u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema njenim nezvaničnim saznanjima, koje objavljuju Novosti, postoji i politički pritisak da Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzme rukovođenje tom gimnazijom. Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović to nije želeo da komentariše za taj list, napominjući da je u pitanju reč o zakonitosti u radu Karlovačke gimnazije. U izjavi za Blic Jovanović je demantovao da se neko u sekretarijatu bavio time ko su roditelji učenice i gde rade.
– Činjenica je da su direktorica i nastavničko veće prekršili niz članova zakona i to je jedino čime se sekretarijat i bavio. Niko ne može da se iživljava ni nad kim – rekao je Jovanović.

(BILSV, 26. 02. 2015)



Izjave | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Neophodan uslov za status kandidata i razvoj Srbije

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona koji se tiče imovine i prihoda AP Vojvodine trebalo bi da u toku naredne sedmice ima prvi sastanak, na kome će i praktično krenuti s radom. Bojan Kostreš, predsednik radne grupe i zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine, objašnjava za Danas da je reč o zakonu o javnoj svojini Republike Srbije, u okviru kojeg će biti delovi posvećeni Pokrajini.
Iz medija | Subota, 30. 04. 2011. | Komentara: 0

Anulirati posledice Miloševićevog puča iz 1988.

NOVI SAD - Članovi novoformirane devetočlane Radne grupe za donošenje zakona o svojini Republike Srbije dobili su zadatak da, do kraja praznika, prouče nekoliko već pripremljenih dokumenata u vezi sa vraćanjem imovine pokrajini i lokalnim samoupravama i da na prvi sledeći sastanak dođu sa pripremljenim predlozima, najavio je u intervjuu za "Politiku" predsednik te radne grupe Bojan Kostreš.
Odbori LSV | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Da Zrenjanin ponovo postane industrijski centar

ZRENJANIN - Aktivistkinje i aktivisti Gradske organizacije Lige socijaldemokrata Vojvodine Zrenjanin organizovali su akciju povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, tokom koje je, u centru grada, na Bagljašu i u MZ "Dositej Obradović" ukazano na to da je veliki broj ljudi u prethodnom periodu ostao bez posla i na potrebu da taj grad ponovo postane regionalni industrijski centar u modernoj evropskoj Vojvodini.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook