Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Četvrtak, 26. 02. 2015. | Komentara: 0

Nezakonitosti u radu Karlovačke gimnazije

NOVI SAD – Karlovačka gimnazija je ispoštovala rešenje Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje i vratila na nastavu učenicu prvog razreda Hanu Fa, izbačenu zbog postavljanja na "Instagram" fotografija pojedinih profesora i direktorke, uz to propraćenih uvredljivim komentarima, pišu jučerašnje Večernje novosti. 

LSV

Međutim, direktorka škole Slavica Šokica juče je izjavila da se gimnazija našla na vetrometini različitih uticaja i pritisaka, pre svega pokrajinskog sekretarijata, i da devojčicina mama i očuh rade u Fondu za kapitalna ulaganja Vojvodine. Prema njenim nezvaničnim saznanjima, koje objavljuju Novosti, postoji i politički pritisak da Liga socijaldemokrata Vojvodine preuzme rukovođenje tom gimnazijom. Zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i potpredsednik LSV Aleksandar Jovanović to nije želeo da komentariše za taj list, napominjući da je u pitanju reč o zakonitosti u radu Karlovačke gimnazije. U izjavi za Blic Jovanović je demantovao da se neko u sekretarijatu bavio time ko su roditelji učenice i gde rade.
– Činjenica je da su direktorica i nastavničko veće prekršili niz članova zakona i to je jedino čime se sekretarijat i bavio. Niko ne može da se iživljava ni nad kim – rekao je Jovanović.

(BILSV, 26. 02. 2015)



Saopštenja | Nedelja, 18. 08. 2024. | Komentara: 0

Pod hitno prekinuti progon aktivista

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI poziva ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da pod hitno prestane zastrašivanje aktivista širom Srbije.
Odbori LSV | Petak, 16. 08. 2024. | Komentara: 0

Marton: Ne iznenađuje me ništa vezano za Linglong, ali me plaši

Odbornik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI u Skupštini grada Zrenjanina Aleksandar Marton izjavio je da ga nije iznenadila najava kineske kompanije Linglong da će povećati proizvodnju guma, ali da ga je to uplašilo.
Odbori LSV | Sreda, 14. 08. 2024. | Komentara: 0

Građani Zrenjanina u strahu zbog najave povećanja proizvodnje u Linglongu

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zabrinuta je zbog najava da će kineska fabrika guma Linglong povećati proizvodnju radijalnih guma visokih performansi u fabrici u Slobodnoj zoni Zrenjanin za 1,1 milion jedinica godišnje. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook