Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Omladina LSV | Sreda, 24. 04. 2013. | Komentara: 0

Novi Sad - grad bez mržnje, podele i predrasuda

NOVI SAD – Gradski odbor Omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine Novi Sad položio je juče venac kraj Žeželjevog mosta u znak sećanja na njegovo rušenje 1999. godine. Ovim činom omladina novosadskih ligaša je želela da skrene pažnju da su u ratu svi žrtve, bez obzira na to na kojoj su strani.

LSV

- GrO LSVO Novi Sad se seća ovog, a i ostalih nemilih događaja 1999. godine i time želi da ukaže građanima da koliko god različiti bili, pozivanjem na rat svaka strana strada. Svaka agresija je zločin, a u takvim teškim momentima rušenje mostova je simbolika stanja koje nastaje posle. Novi Sad je uspeo da izgradi nove mostove među ljudima i zalagaćemo se da nastavi tim putem, da Novi Sad ne bude grad podela, mržnje i predrasuda - rekla je predsednica novosadske Omladine Kristina Vuljaj.

Ona je dodala da se LSVO zalaže za pacifističke ideje i protivi se svakom kršenju ljudskih prava zarad navodne zaštite istih.

Žeželjev most dobio je ime po projektantu i akademiku Branku Žeželju. Svojevremeno, kad je izgrađen, bio je prvi u Evropi, a drugi u svetu, u svojoj klasi.

(BILSV, 24.04.2013)



Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.
Saopštenja | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Poziv građankama da obave preventivne preglede

NOVI SAD - Međunarodni Dan ženskog zdravlja dočekujemo sa podatkom da svake godine oko 4.000 žena u Srbiji oboli od raka dojke, 1.500 od raka debelog creva i 1.400 od raka grlića materice. Prema nekim podacima, od raka grlića materice čak svaki dan obole tri, a umre jedna žena.
Iz medija | Subota, 28. 05. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Pronaći i mrežu Mladićevih saradnika

BEOGRAD - Hapšenje Ratka Mladića jeste veliki korak napred ka Evropskoj uniji, ali Mladića je trebalo uhapsiti zato što je on zločinac, a ne zato što je to uslov EU, ocenio je danas lider LSV Nenad Čanak gostujući na TV B92. Kako je naveo, sada je veoma bitno pronaći čitavu mreža saradnika, jer ne veruje da se Mladić krio sam.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook