O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Događaji | Sreda, 14. 05. 2014. | Komentara: 0

O tradicionalnim simbolima konsultovana stručna javnost

NOVI SAD – Obrazlažući amandman koji je podneo na Predlog statuta AP Vojvodine, pokrajinski poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton istakao je da je Liga želela da i ovoj temi priđe na ozbiljan način, da konsultuje stručnu javnost i da čuje šta će ona reći o tradicionalnim simbolima.

LSV

Zbog toga se, kako je istakao, LSV za mišljenje obratila Muzeju Vojvodine, instituciji koju je Skupština APV formirala, od kojih je, kako je istakao, stiglo veoma relevantno mišljenje.

Marton je pozvao poslanike da glasaju za njegov amandman, uprkos što ga je resorni odbor odbio, jer, kako je rekao, na ovaj način mogu da se spreče neke buduće podele i buduće priče o tradicionalnim simbolima AP Vojvodine.

Skupština AP Vojvodine je ipak odbila amandman Aleksandra Martona.

(BILSV, 14.05.2014)



Odbori LSV | Četvrtak, 23. 05. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Koalicija Udruženi za slobodan Novi Sad ima rešenje za goruće probleme - saobraćaj, urbanistički haos, nedostatak zelenila

Među najvećim problemima Novog Sada, kako pokazuju istraživanja, su saobraćajne gužve, problemi oko parkiranja, manjak zelenila... Kandidatkinja za odbornicu koalicije „Udruženi za slobodan Novi Sad“ i predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Maja Mrnuštik smatra da rešavanje jednog od tih problema povlači rešavanje drugog, jer je sve to povezano. 
Odbori LSV | Sreda, 22. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Promene u Srbiji uvek kreću iz gradova poput Kikinde, Zrenjanina i Novog Sada

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je koalicionu listu „Izaberi promenu – Ujedinjena opozicija Kikinde – Mirko Šoć“ i izrazio zadovoljstvo što je kandidat LSV – VOJVOĐANI profesor Miroslav Grujić prvi na izbornoj listi ovog političkog saveza. 
Saopštenja | Utorak, 21. 05. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Istorijski revizionizam je opasan za budućnost regiona

Liga socijaldemokrata Vojvodine - VOJVOĐANI smatra da je nazivati ustaše i domobrane NDH „hrvatskom vojskom“, kako su to učinili HRT i ministar Vlade RH povodom komemoracije u Blajburgu u maju 2024. godine, opasni istorijski revizionizam i poistovećivanje Hrvata i Hrvatske sa zločinima NDH. 




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook